Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Στο Υπουργικό για έγκριση τα ονόματα για τους ημικρατικούς

Το θέμα των προεδριών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών «κλείδωσε» χθες, ωστόσο, μέχρι αργά το βράδυ δινόταν μάχη με τον χρόνο για να ολοκληρωθεί και η σύνθεση των μελών.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνεχή ανοικτή γραμμή με τους ηγέτες των συγκυβερνώντων κομμάτων. Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει σήμερα στη συνεδρίασή του που αρχίζει στις 11.30 τους διορισμούς νέων διοικητικών συμβούλων στους ημικρατικούς οργανισμούς.

 Σε δηλώσεις του χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της ευρύτερης κοινωνίας. 

Σημείωσε παράλληλα ότι δεν θα δεχθεί να νοηθεί ότι πολιτικές δυνάμεις του έχουν επιβάλει ονόματα. «Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ή θα δεχθώ να χρησιμοποιηθούν ή να αφεθεί να νοηθεί ότι μου επέβαλαν οι όποιες πολιτικές δυνάμεις ονόματα» τόνισε ο Πρόεδρος. 

Οι συζητήσεις για τις προεδρίες απασχόλησαν τις συναντήσεις των συγκυβερνώντων τις τελευταίες ημέρες, δύσκολο ήταν το εγχείρημα για το διορισμό των αντιπροέδρων, ενώ πονοκέφαλος μετατράπηκε η επιλογή των μελών των Δ.Σ. Κυρίως, γιατί έπρεπε να επιλεγούν, να ελεγχθούν και στη συνέχεια να υπάρξει επικοινωνία. 

Το θέμα της ανάληψης προεδριών από δύο εν ενεργεία γενικούς διευθυντές υπουργείων, αποτέλεσε σημείο διαφωνίας στη Γενική Εισαγγελία μεταξύ Κώστα Κληρίδη και Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Λόγω της διαφωνίας ίσχυσε η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, που άναψε το πράσινο φως για την αξιοποίηση των Χρ. Πατσαλίδη και Αλ. Μιχαηλίδη. Όπως διαμορφώθηκε αργά χθες το σκηνικό, οι προεδρίες κατανέμονται ως εξής: ΑΤΗΚ: Χρίστος Πατσαλίδης Αρχή Λιμένων: Αλέκος Μιχαηλίδης ΑΗΚ: Γιώργος Πίπης ΚΟΤ: Κώστας Καδής ΚΟΑ: Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα ΡΙΚ: Γιώργος Τσαλακός ΘΟΚ: Γιάννης Τουμαζής Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μάνθος Μαυρομμάτης ΤΕΠΑΚ:Πανίκος Λεωνίδου Αντιναρκωτικό Συμβ.: Χρύσανθος Γεωργίου Αρχή Κρατ. Εκθέσεων: Λοΐζος Κωνσταντίνου Οργανισμός Νεολαίας: Παναγιώτης Σεντόνας Χρηματ. Στέγης: Πρόδρομος Προδρόμου 

Source : http://www.philenews.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου