Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

«Αυτό που έγινε μεταξύ μας πάνω στη σκηνή ήταν σαν χορός θανάτου»

Συνέντευξη του 25χρονου Βούλγαρου που επιχείρησε να δολοφονήσει τον επίτιμο πρόεδρο του DPS

Ο νεαρός Βούλγαρος Οκτάι Ενιμεχμέντοφ, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να δολοφονήσει τον επίτιμο πρόεδρο του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (DPS) Αχμέτ Ντογκάν δήλωσε πως «αυτό που έγινε μεταξύ μας πάνω στη σκηνή ήταν σαν χορός θανάτου».

Στις 19 Ιανουαρίου 2013, η αστυνομία στη Σόφια συνέλαβε τον 25χρονο, ο οποίος στη διάρκεια ομιλίας του κ. Ντογκάν, ανέβηκε στη σκηνή και προέταξε ένα όπλο κατά του ιδρυτή του DPS, χωρίς ωστόσο να πυροβολήσει.

«Η κοινωνία είναι πολύ ετερογενής. Ένα τμήμα της με κατάλαβε, το άλλο όχι. Μπορώ να πω ότι έχω εκπληρώσει τα καθήκοντά μου ως πολίτης» δήλωσε, χθες, ο νεαρός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova TV.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν παρέστη ο κ. Ντογκάν στο Δικαστήριο ως «τεράστια πράξη υπεροψίας».

«Εάν το αγαπημένο πουλί του Ντογάν είναι το γεράκι (όπως είναι το όνομα του ιδρυτή του DPS στα τουρκικά), το δικό μου είναι ο αετός- και τα δύο είναι αρπακτικά, αλλά ο αετός συμβολίζει την ελευθερία. Υπήρχε πιθανότητα να χάσω τη ζωή μου γι' αυτό που έκανα» υπογράμμισε ο Ενιμεχμέντοφ, ο οποίος δέχθηκε λιντσάρισμα από οπαδούς του DPS αμέσως μετά την ενέργειά του αυτή κατά του επίτιμου προέδρου του κόμματος.

Ο νεαρός υποστήριξε ακόμη ότι το DPS, μαζί με το Βουλγαρικό Σοσιαλιστκό Κόμμα (BSP) «παίζουν» με την τύχη των πολιτών της Βουλγαρίας τα τελευταία 20 χρόνια κι έχει έρθει πλέον η στιγμή να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες.

«Η παρούσα κυβέρνηση έχει την πλήρη στήριξη δύο πολιτικών κομμάτων.Έκαναν το πρώτο βήμα και "αλληλοφιλήθηκαν". Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Έχει έρθει η ώρα να πούνε την αλήθεια, ολόκληρη την αλήθεια για τη μεταβατική περίοδο μετά την πτώση του Κομμουνισμού. Θα πρέπει να συνενωθούν υπό τη σκέπη ενός πολιτικού σχηματισμού και να κατέλθουν στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ενιμεχμέντοφ είπε ακόμη ότι το DPS προσπάθησε να προκαλέσει «αβάσιμο φόβο» μεταξύ των τουρκικής καταγωγής Βούλγαρων πολιτών προκειμένου να τους εκμεταλλευτεί και να ελέγχει την ψήφο τους, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι η επίθεση κατά του Αχμέτ Ντογκάν είχε πολιτική «ενορχήστρωση».

«Το άτομο που διέταξε αυτή την επίθεση βρίσκεται μέσα μου, πρόκειται για τα πατριωτικά κίνητρά μου. Αλλά το μικρό μυαλό τους δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι ένας 25χρονος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Υποστηρίζουν τον Ντογκάν όχι για τα πολιτικά ιδεώδη του, αλλά επειδή έχει ως βασικό κίνητρό του το κέρδος» πρόσθεσε.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο Ενιμεχμέντοφ, ο οποίος προέρχεται επίσης από τους κόλπους της τουρκικής κοινότητας, δήλωσε πως στόχος του δεν ήταν να δολοφονήσει τον Αχμέτ Ντογκάν αλλά να τον φοβίσει.

Source : http://www.newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου