Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Καταθέτες Λαϊκής: Δώστε μας το 18%

Τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας ζητούν οι καταθέτες-πιστωτές της μετά και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που θέλουν την Αρχή Εξυγίανσης να αναζητά αγοραστή όπως προβλέπει και το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

«Η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας θα έπρεπε προ πολλού να δοθεί στους πιστωτές της Λαϊκής Τράπεζας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η συνέχιση της εξυγίανσης της Λαϊκής Τράπεζας, προστίθεται, δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως νόμιμο σκοπό στο παρόν στάδιο, αφού δεν υφίστανται οποιεσδήποτε συνθήκες που να δικαιολογούν εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας αντί κανονικής διαδικασίας διαχείρισης ή και εκκαθάρισης.

«Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η Αρχή Εξυγίανσης οφείλει, να προβεί σε άμεση ενημέρωση των πιστωτών σε σχέση με τα πεπραγμένα της και να μεταβιβάσει τον έλεγχο της διαχείρισης της Λαϊκής σε νομίμως εκλελεγμένη επιτροπή των πιστωτών - καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας».

Η αναζήτηση αγοραστή για τις μετοχές που κατέχει η Λαϊκή Τράπεζα στο κεφάλαιο της Τράπεζα Κύπρου, την παρούσα χρονική στιγμή, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, προσθέτει ο Σύνδεσμος.
«Η οποιαδήποτε πώληση περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας πρέπει να έχει ένα και μόνο στόχο που είναι αυτός της μεγιστοποίησης της αξίας του περιουσιακού στοιχείου προς όφελος των πιστωτών - καταθετών της».

Οι σημερινές συνθήκες τόσο στην Κύπρο, όσο και παγκοσμίως αλλά και στην ίδια την Τράπεζα Κύπρου δεν είναι καθόλου ευνοϊκές για να γίνει προσπάθεια πώλησης τραπεζικών μετοχών. Το εγχείρημα πώλησης σε αυτήν την δοσμένη χρονική στιγμή θα αποτελούσε πιθανό ξεπούλημα των μετοχών της Τράπεζας.

«Αναμένουμε την άμεση επίσημη ενημέρωση όλων των καταθετών - πιστωτών της Λαϊκής Τράπεζας από την Αρχή Εξυγίανσης καθώς και τον σεβασμό του δικαιώματος τους να αποφασίζουν την τύχη των περιουσιακών τους στοιχείων».

Πηγή: sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου