Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Πρέμιερ Λιγκ: ΑΡΣΕΝΑΛ-ΤΣΕΛΣΙ 0-0 - Ψάχνοντας… τον Άη Βασίλη

Ένα δώρο περίμεναν Άρσεναλ και Τσέλσι στη 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν το πήραν. Στη μεγάλη «μάχη» του Λονδίνου, οι δύο ομάδες έψαξαν το «τρίποντο» με το οποίο θα έκαναν Χριστούγεννα... με άρωμα κορυφής, αλλά έμειναν στο 0-0 και το ρετιρέ, μέχρι την 26η του μηνός, θα συνεχίσει να απολαμβάνει η Λίβερπουλ!

Ντέρμπι χωρίς πολλές ευκαιρίες, υπό συνεχή βροχή και με ομάδες που ήταν πολύ προσεκτικές και σωστά στημένες στον αγωνιστικό χώρο ήταν αυτό ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τσέλσι για τη 17η «στροφή» του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Δοκάρι είχαν οι «μπλε» με τον Λάμπαρντ στο 32’, δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ζιρού στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης για τους «κανονιέρηδες». Καμία αλλαγή από τον Αρσέν Βενγκέρ!

Τυπικά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, λόγω μειονεκτήματος στη διαφορά τερμάτων σε σχέση με την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, θα περάσει τα Χριστούγεννα η Άρσεναλ. Στην 4η θέση η Τσέλσι, αφήνοντας 5η την Έβερτον στην ισοβαθμία.

Το ματς:

Σύμφωνοι. Δεν ήταν το ντέρμπι που θα περίμεναν οι οπαδοί των δύο ομάδων και οι ουδέτεροι φίλαθλοι. Δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Δεν είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Είχε πολλή προσοχή και από τις δύο ομάδες, σίγουρες κινήσεις, υπομονή και δύο προπονητές που είχαν στήσει σωστά τους ποδοσφαιριστές τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με το δοκάρι του Φρανκ Λάμπαρντ στο 32ο λεπτό, από την ωραία μπαλιά του Αζάρ και το μονοκόμματο σουτ του Άγγλου χαφ. Μέχρι εκείνο το σημείο, οι «κανονιέρηδες» προσπαθούσαν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και να πάρουν τον έλεγχο, αλλά η καλή στιγμή για τους «μπλε», τους έκανε πιο τολμηρούς, με αποτέλεσμα να ισορροπήσουν την κατάσταση.

Η καλή αμυντική λειτουργία της Τσέλσι και οι κακές επιλογές των «μπλε» στις αντεπιθέσεις με τις οποίες πλησίαζαν την περιοχή του Σέζνι στο δεύτερο ημίχρονο, κρατούσαν το ισόπαλο σκορ, χωρίς να σημειωθεί κάποια ουσιαστική φάση. Στο 66ο λεπτό, ο Λάμπαρντ έκανε ένα καλό σουτ που όμως δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο Σέζνι και όσο περνούσαν τα λεπτά, λόγω και της ώθησης που έδινε η έδρα, η Άρσεναλ προσπάθησε να πιέσει περισσότερο. Στο 79’, ο Ζιρού αστόχησε από καλή θέση έπειτα από ωραία μπαλιά του Ράμσεϊ μέσα στην περιοχή, ο Γάλλος φορ έχασε νέα, πολύ καλή ευκαιρία στο 85’ με προβολή μπροστά από τον Τσεχ και το ντέρμπι ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 0-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Γκιμπς, Ράμσεϊ, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Γουόλκοτ, Αρτέτα, Ζιρού, Εζίλ, Ροζίτσκι

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Κέιχιλ, Τέρι, Ραμίρεζ, Λάμπαρντ, Τόρες (87’ Νταβίντ Λουίζ), Γουίλιαν (77’ Όσκαρ), Αζάρ (73’ Σούρλε)

Source: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου