Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

WTA: Oι δύο κορυφαίες για την κούπα

Η στιγμή για την πρώτη στέψη στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν έφτασε καθώς το βράδυ (23:30GR) οι δύο κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο, Σερίνα Γουίλιαμς και Βικτόρια Αζαρένκα θα μονομαχήσουν για το βαρύτιμο τρόπαιο του Αμερικανικού Όπεν, με τις προηγούμενες συναντήσεις τους να προμηνύουν έναν αμφίρροπο αγώνα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Σερίνα Γουίλιαμς και Βικτόρια Αζαρένκα που μοιράζονται τις δύο πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, θα αν αμετρηθούν στον τελικό του US Open.

Πέρυσι, η Αμερικανίδα πανηγύρισε τον 4ο τίτλο της στο Major της πατρίδας της, κερδίζοντας δύσκολα με 2-1 σετ την Αζαρένκα (η Βίκα βρέθηκε δύο πόντους μακριά απ'τη νίκη), ωστόσο η Λευκορωσίδα έχει κερδίσει δύο φορές την αντίπαλό της σε ισάριθμες συναντήσεις τους σε hard court τουρνουά, στον τελικό της Ντόχα και πριν από μερικές εβδομάδες στο Premier 5 τουρνουά του Σινσινάτι.

Αυτές οι δύο νίκες βελτίωσαν λίγο το κακό ρεκόρ που έχει η Βίκα στις αναμετρήσεις με την Γουίλιαμς καθώς η Αμερικανίδα προηγείται με 12-3, έχοντας κερδίσει μια φορά φέτος την Αζαρένκα στον χωμάτινο τελικό της Ρώμης.

Η αναμέτρηση θα φιλοξενηθεί στη μεγαλύτερη έδρα που έχουμε στο παγκόσμιο τένις, το επιβλητικό Arthur Ashe χωρητικότητας 22,500 θεατών, στις 23:30GR-Εurosport.

Τα λόγια της Σερίνα ενόψει του σημερινού μεγάλου τελικού, αποδεικνύουν τη σοβαρότητα με την οποία θα αντιμετωπίσει την αντίπαλό της στο σπουδαίο ραντεβού.

"Κάθε φορά που με αντιμετωπίζει, βγάζει τον καλύτερό της εαυτό. Την έχω δει να παίζει κόντρα σε άλλες τενίστριες και όταν παίζω εγώ με την Βικτόρια, είναι σαν να βλέπω μια διαφορετική τενίστρια. Σίγουρα αποδίδει στο καλύτερό της" τόνισε χαρακτηριστικά η 31χρονη Αμερικανίδα που θα διεκδικήσει τον 17ο Grand Slam τίτλο της, στον 21ο τελικό Grand Slam της καριέρας της.

Απ'την άλλη, η Αζαρένκα θα αγωνιστεί μόλις στον 4ο Major τελικό της, έχοντας δύο Grand Slam στη συλλογή της και τα δύο στη Μελβούρνη (2012, 2013).

"Για μένα η Σερίνα είναι η σπουδαιότερη τενίστρια όλων των εποχών. Πρέπει να παλέψεις σκληρά για να την κερδίσεις. Ξέρεις ότι πρέπει να τρέξεις πολύ, να δαγκώσεις τα χείλη σου και να εκμεταλλευτείς κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί. Είναι σπουδαία τενίστρια" είπε χαρακτηριστικά η 24χρονη.

Κυριακή 08/09: Τελικός Γυναικών US Open
1-S.Williams (U.S.) vs 2-Azarenka (Belarus)

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου