Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ATP: Θα προτιμούσα κάποιον άλλον..

Γνωρίζοντας και ο ίδιος ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ίσως είναι ο μοναδικός τενίστας εκεί έξω που μπορεί να σταματήσει το εκπληκτικό και αήττητο σερί του στα hard courts φέτος, ο Ράφαελ Ναδάλ, αμέσως μετά τη νίκη επί του Γκασκέ και την πρόκριση στον τελικό, είπε αστειευόμενος ότι θα προτιμούσε να είχε κάποιον άλλον αντίπαλο στο ματς του τίτλου!

Μετά από δύο εβδομάδες συναρπαστικού τένις στο Billie Jean King Tennis Center, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς σφράγισαν ένα ακόμη τεράστιο ραντεβού σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Οι Ρισάρ Γκασκέ και Στάνισλας Βαβρίνκα, προσπάθησαν σκληρά απέναντι στους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο, όμως στο τέλος ήταν οι Ράφα κα Νόλε που χαμογέλασαν και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό του τελευταίου Grand Slam της σεζόν.

Λίγο μετά αφού ο Τζόκοβιτς χαρακτήρισε υπέρτατη πρόκληση να αντιμετωπίζεις τον Ναδάλ, χαρακτηρίζοντας επίσης τον Ισπανό ως τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο αυτή την περίοδο, ο Ράφα είπε ότι θα προτιμούσε να είχε κάποιον άλλον απέναντί του στον τελικό της Δευτέρας από το Νο1 της κατάταξης.

"Θα ήθελα κάποιον άλλον για αντίπαλο (γέλια) αλλά έτσι είναι. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, έτσι δεν είναι; Μιλώντας για έναν τελικό, θα ήθελα έναν αντίπαλο που θα είχα περισσότερες πιθανότητες να κερδίσω. Όμως, παίζω με τον Νόβακ. Έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί. Πάντα κάνουμε συναρπαστικά παιχνίδια. Ακόμη κι όταν έχασα στον τελικό της Αυστραλίας πριν δύο χρόνια, ένιωθα πολύ χαρούμενος που πήρα μέρος σε εκείνο το ματς. Τα ημιτελικά του Roland Garros φέτος ήταν πολύ έντονα συναισθηματικά. Παίζουμε μεγάλα ράλι και πηγαίνουμε το τένις μας σε άλλο επίπεδο, στο όριο. Ελπίζω να είμαι έτοιμος γι'αυτό. Δεν ξέρω. Θα προσπαθήσω. Πρέπει να συνεχίσω να παίζω επιθετικά. Μόνο έτσι θα έχω πιθανότητες. Αυτό θα προσπαθήσω" τόνισε ο Ναδάλ μετά το6-4, 7-6, 6-2 επί του Ρισάρ Γκασκέ το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Ισπανός υπογράμμισε ότι είναι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που παίζει, επεκτείνοντας το αήττητο σερί του φέτος σε hard courts στο εκπληκτικό 21-0.

"Νιώθω ευτυχισμένος με τον τρόπο που αγωνίζομαι. Αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι ότι είμαι πολύ ανταγωνιστικός σε κάθε τουρνουά που αγωνίζομαι. Με εξαίρεση ένα τουρνουά, σε όλα τα υπόλοιπα που έπαιξα είμαι στους τελικούς. Αυτό σημαίνει ότι είμαι ανταγωνιστικός και αυτό με κάνει περισσότερο χαρούμενο. Έχω την ευκαιρία να κατακτήσω ένα ακόμη Grand Slam"

Μιλώντας πάλι για τον αντίπαλό του και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η νίκη επί ενός top τενίστα σε τελικό Grand Slam είναι σημαντικότερη απ'το να κερδίσεις έναν λιγότερο ποιοτικό αντίπαλο, ο Ναδάλ είπε: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν κερδίζεις ένα μεγάλο ματς, είναι σπουδαιότερο. Ο Νόβακ είναι σπουδαίος αντίπαλος. Όταν έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις τον πιο δύσκολο αντίπαλο, είναι αλήθεια ότι η νίκη είναι πιο ξεχωριστή"

Συνεχίζοντας αναφερόμενος στον Νόλε, ο Ναδάλ απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι ο Σέρβος παρουσιάζεται λίγο νευρικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

"Δεν μπορώ να μιλήσω γι'αυτό. Έχει τρεις τελικούς Grand Slam φέτος και έναν ακόμη ημιτελικό. Δύσκολα παιχνίδια. Δεν μου φαίνεται και πολύ νευρικός..."

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου