Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ευρωεκλογές: Συνεργασία με ΕΔΕΚ-Συμμαχία επιδιώκουν οι Οικολόγοι

Ένα κοινό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες ευρωεκλογές, με το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, τη Συμμαχία Πολιτών και άλλες ανεξάρτητες κινήσεις, θα επιδιώξει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, η Κεντρική Επιτροπή του οποίου έλαβε την Κυριακή τη σχετική απόφαση.

Παράλληλα, αποφάσισε όπως αναβληθεί η προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο Εκλογική Συνέλευση του, η οποία μετατίθεται για τις αρχές του 2014.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής, που έγινε στην Ακτή του Κυβερνήτη, ο ΓΓ των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε πως το Κίνημα θα αρχίσει με δική του πρωτοβουλία διαβουλεύσεις με την ΕΔΕΚ, τη Συμμαχία Πολιτών και με διάφορες ανεξάρτητες κινήσεις, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συνεργασία στις ευρωεκλογές και εξέφρασε την ελπίδα όπως υπάρξει η σχετική ανταπόκριση.

Επίσης, συνέχισε, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε την αναβολή του Εκλογικού Συνεδρίου του Οκτωβρίου, για τις αρχές του 2014, εν αναμονή των εξελίξεων σε Κυπριακό και οικονομία, αφού όπως διευκρίνισε, στο Συνέδριο λαμβάνονται και σημαντικές πολιτικές αποφάσεις που καθορίζουν τη στρατηγική του Κινήματος για τα επόμενα δύο χρόνια.

"Θα βρίσκεται σε εξέλιξη η έναρξη των διαπραγματεύσεων, υπάρχει σε εξέλιξη ο καταρτισμός ενός πλαισίου λύσης του Κυπριακού από την ε/κ πλευρά και υπάρχουν και τα θέματα του μνημονίου σε εξέλιξη", είπε ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας ότι το Κίνημα θα αναμένει τις εξελίξεις αυτές πριν προχωρήσει στο Εκλογικό του Συνέδριο.

«Απαράδεκτες οι παρακολουθήσεις από την ΚΥΠ»
"Είναι απαράδεκτη η πρακτική που ακολουθείτο για χρόνια από την ΚΥΠ, να παρακολουθούνται τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα", δήλωσε ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι "αν συνεχίζεται αυτή η πρακτική, είναι πραγματικά αηδιαστικό".

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής, που έγινε στην Ακτή του Κυβερνήτη, και σχολιάζοντας πληροφορίες για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και κομμάτων, ο κ. Περδίκης διερωτήθηκε αν αυτό ισχύει για την προηγούμενη Κυβέρνηση και το κόμμα που τη στήριζε "και που σήμερα φωνάζουν ότι δεν πρέπει να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή, με την ευκαιρία της υπόθεσης του τέως Προέδρου, πώς επέτρεψαν ή προώθησαν την αστυνόμευση της πολιτικής ζωής;".

Την ίδια ώρα, συνέχισε, θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις η νυν Κυβέρνηση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, "πώς και ποιος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποφάσισε να κρατήσει αυτές τις πληροφορίες μυστικές".

"Περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις, γι αυτό έχουμε ζητήσει τη σύγκληση της σύσκεψης των αρχηγών των κομμάτων, για να δοθούν όλες οι πληροφορίες, με σεβασμό πάντα σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά και συνεδρίαση της Βουλής για να συζητήσει αυτό το θέμα", κατέληξε στις δηλώσεις του ο ΓΓ των Οικολόγων.

Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου