Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Αφανίζουν τις χελώνες στον Ακάμα και καταστρέφουν το δάσος για να κτίσουν επαύλεις και ξενοδοχεία

Παράνομες επεμβάσεις στην προστατευόμενη παραλία της Λίμνης, που περιλαμβάνεται στο ευρωπαϊκό ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΗ 2000, καταγγέλλει η περιβαλλοντική οργάνωση Φίλοι του Ακάμα, ζητώντας τον τερματισμό τους.

Σύμφωνα με την Οργάνωση, στο χώρο φωλεοποίησης των χελωνών συντελείται εκχέρσωση των αμμόλοφων, αποψίλωση της βλάστησης και εκχέρσωση μέρους του δάσους, ενώ προγραμματίζεται τεράστια ανάπτυξη της τάξεως των 1000 επαύλεων, ξενοδοχείου και γηπέδων γκολφ, εντός και πλησίον της προστατευόμενης περιοχής.

Η Οργάνωση, η οποία την περασμένη βδομάδα πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο χώρο φωλεοποίησης των χελωνών, ζητά να ανακληθούν άμεσα οι ευνοϊκές χαλαρώσεις για δημιουργία γηπέδων γκολφ εντός της ζώνης προστασίας και να ληφθούν αυστηρότατα κριτήρια για οποιαδήποτε ανάπτυξη στην περιοχή.

Ζητά επίσης να σταματήσουν άμεσα οι παράνομες επεμβάσεις, να μην κατασκευαστεί ο πεζόδρομος που περιλαμβάνεται στους πολεοδομικούς σχεδιασμούς, να απαγορευτεί παντελώς ο φωτισμός του παραλιακού μετώπου, να ληφθούν μέτρα απαγόρευσης της διακίνησης τροχοφόρων στην παραλία και τοποθέτησης ομπρελών στην παραλία.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου