Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ο Πρόεδρος διαψεύδει το θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου - Ενώπιον του σημερινού Eurogroup η επιστολή Αναστασιάδη

Οι 17 υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία επί της διαδικασίας απευθείας ανα- κεφαλαιοποίησης των τραπεζών
Ενώπιον των Υπουργών Οικονομικών των 17 κρατών- μελών της Ευρωζώνης, που συνέρχονται το απόγευμα στο Λουξεμβούργο, τίθεται προς συζήτηση η επιστολή του προέδρου Αναστασιάδη προς τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους επικεφαλής της Τρόϊκας.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε χθες από δημοσίευμα των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" για την επιστολή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε το βράδυ ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα μεταδίδονται περί δήθεν επιθυμίας της Λευκωσίας για επανα- διαπραγμάτευση του μνημονίου. Τόνισε ότι, σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής του, στη συνεδρία του Γιούρογκρουπ θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση των προσπαθειών για ανάκαμψη της οικονομίας με βάση το μνημόνιο.

Οι 17 υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία επί της διαδικασίας απευθείας ανα- κεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη συνεδρία του Γιούρογκρουπ, καθώς και στην αυριανή σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, βρίσκεται από χθες στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Πηγή: kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου