Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Αναγνωρίζονται οι εκ μητρογονίας πρόσφυγες

Αναγνώριση των εκ μητρογονίας προσφύγων αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο, με ίση συμμετοχή στα προγράμματα με τους εκ πατρογονίας προσφύγες.

Ένα πάγιο αίτημα των μανάδων προσφύγων, εδώ και αρκετά χρόνια όπως αναγνώρισε και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σε δηλώσεις σήμερα εξήγησε ότι «υπήρχαν κάποια επιχειρήματα στο χρόνιο αίτημα των εκ μητρογονίας προσφύγων τα οποία δεν επέτρεπαν στο κράτος να τους επιδώσει την προσφυγική ιδιότητα».

Τα επιχειρήματα αυτά, όπως είπε εστιάζονταν στο ότι σε περίπτωση αναγνώρισης των εκ μητρογονίας προσφύγων θα αυξανόταν ο αριθμός των προσφύγων και γενικά και θα πλήττετε η αξιοπιστία της ΚΔ.
Επιπρόσθετα δήλωσε το κράτος, θα χρειαζόταν να καταβάλει πολύ μεγαλύτερα ποσά για την ικανοποίηση και των εκ μητρογονίας προσφύγων.

Οι απαντήσεις είναι συγκεκριμένες επεσήμανε «μετά από 40 χρόνια δεν πλήττεται καμία αξιοπιστία και τα χρήματα που θα δίδονται για τους πρόσφυγες θα δίδονται εξίσου και στους εκ πατρογονίας και τους εκ μητρογονίας».

Το πόσο διευκρίνισε που θα δίδεται για τους πρόσφυγες θα το μοιράζονται ισότιμα όλοι είπε και πρόσθεσε ότι δικαιώθηκαν οι αγώνες των εκτοπισμένων μανάδων

Πηγή: newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου