Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Πολιτικοί πρόσφυγες προσπάθησαν να επιτεθούν και προπηλάκισαν τον Υπ. Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο!

- Επεισόδια προκάλεσαν πολιτικοί πρόσφυγες, μετανάστες και αιτητές ασύλου έξω από το "Σπίτι της ΕΕ"
 - Ο Υπουργός για να φύγει χρησιμοποίησε την πόρτα ασφαλείας στο πίσω μέρος του κτηρίου
 - Την ώρα της εκδήλωσης ακούγονταν από το προαύλιο συνθήματα σε έντονο ύφος από τους συγκεντρωθέντες 

Επεισόδια προκάλεσαν πολιτικοί πρόσφυγες, μετανάστες και αιτητές ασύλου έξω από το «Σπίτι της ΕΕ» στην Λεωφόρο Βύρωνος στην Λευκωσία, όταν μερικοί από αυτούς προπηλάκισαν το αυτοκίνητο του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος ήταν από τους κύριους ομιλητές σε εκδήλωση για την «Ζωή των Αναγνωρισμένων Προσφύγων στην Κύπρο. 

Συγκεκριμένα την ώρα της εκδήλωσης στο εσωτερικό του «Σπιτιού της ΕΕ» ακούγονταν από τον προαύλιο χώρο συνθήματα σε έντονο ύφος από τους συγκεντρωθέντες με αποτέλεσμα να κληθούν ενισχύσεις από την Αστυνομία ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών για να φύγει χρησιμοποίησε την πόρτα ασφαλείας στο πίσω μέρος του κτηρίου. 

Ωστόσο μόλις το αυτοκίνητο από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης έφθασε στο ισόγειο δεκάδες πολιτικοί πρόσφυγες και αιτητές ασύλου προχώρησαν προς το όχημα φωνάζοντας συνθήματα ότι διεκδικούν υπηκοότητα, το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα, δουλειά και φαγητό. 

Το αυτοκίνητο του Υπουργού Εσωτερικών περικύκλωσαν αστυνομικοί και μετά από λίγα λεπτά, ο κ. Χάσικος έφυγε με το όχημά του από τον χώρο. Νωρίτερα, πάντως, ο Υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε ότι η Κύπρος είναι χώρα φιλόξενη σε μετανάστες και πρόσφυγες, εφαρμόζει ότι απορρέει από διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις, τώρα όμως ως Κυπριακή Δημοκρατία με την οικονομική κρίση να ταλαιπωρεί την χώρα «είναι αδύνατον» να δεχθούμε άλλους μετανάστες, είπε ο Σωκράτης Χάσικος.

Πηγή: newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου