Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Θέλουν το 100% του Ταμείου Προνοίας τους οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Κύπρου

-Κρίσιμη συνεδρία του προσωπικού της Τράπεζας αύριο Δευτέρα
-Αργότερα την ίδια ημέρα το Διοικητική Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου θα έχει συνάντηση με την ΕΤΥΚ
-Όλες οι ελπίδες εναποτίθενται στη συνάντηση Αναστασιάδη –Γεωργιάδη με τον Μάριο ΝτράγκιΚρίσιμη εβδομάδα διανύει η Τράπεζα Κύπρου, με το χρονοδιάγραμμα της Τρόικας για ολοκλήρωση των διαδικασιών εξυγίανσης μέχρι το τέλος Ιουλίου, να πιέζει ασφυκτικά κυβέρνηση, και Δ.Σ της τράπεζας.

Αύριο συνέρχεται η επιτροπή προσωπικού της Τράπεζας Κύπρου, η οποία θα εξετάσει συνέρχεται αύριο, προκειμένου να εξετάσει τα διάφορα σενάρια που έχει ενώπιον της μεταξύ των οποίων και το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης.

Πληροφορίες του newsit.com.cy, αναφέρουν ότι η συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων, εμμένει στην θέση, ότι στους αποχωρήσαντες εργαζομένους θα πρέπει να δοθεί το 100% του Ταμείου Προνοίας, γεγονός το οποίο κρίνεται ανέφικτο, αφού υπολογίζεται ότι μετά το κούρεμα, το ποσοστό ανέρχεται περίπου στο 60-70 τοις εκατό.

Η Κυβέρνηση, δεν είναι σε θέση, να εξασφαλίσει άλλους πόρους για την ενίσχυση του Ταμείου Προνοίας, παρά μόνο, εάν προχωρήσει σε αύξηση του ποσοστού του κουρέματος των καταθέσεων, κάτι το οποίο και πάλι θεωρείται αδύνατο, καθώς μία τέτοια κίνηση θα γονατίσει την τράπεζα.
Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση και μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας Κύπρου με την ΕΤΥΚ .

Η κυβέρνηση ζητά από τη διοίκηση της τράπεζας να προχωρήσει σε ταχύτατη υλοποίηση οποιουδήποτε σχεδίου, ώστε να μειωθούν σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα της τράπεζας και να εξέλθει το γρηγορότερο από το καθεστώς εξυγίανσης.

Την ίδια ώρα έχουν γίνει ασκήσεις επί χάρτου, αναφορικά με τα διάφορα σενάρια που θα τεθούν στη συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Οικονομικών, με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στοχεύοντας στην μετατροπή του ELA, σε μακροχρόνιο δανεισμό και την εξασφάλιση στήριξης προς την Τράπεζα Κύπρου.

Πηγή: Νewsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου