Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Αποκαλύπτουμε την επιστολή Χάρη Γεωργιάδη προς Γιαννάκη Ομήρου για ρύθμιση των Ταμείων Προνοίας



-Στόχος o περιορισμός της απώλειας στο 25% του ποσού που θα αναλογούσε προ του κουρέματος 
-Θα αναλάβει το κράτος μέρος της ζημιάς 
-Την Πέμπτη στη Βουλή ο Χάρης Γεωργιάδης

Την επιστολή του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου για τη ρύθμιση των Ταμείων Προνοίας που βρίσκονται κατατεθημένα, στη Λαϊκή και στην Τρ. Κύπρου, αποκαλύπτει το newsit.com.cy

Η επιστολή του Χάρη Γεωργιάδη, αποτελεί απάντηση στην επιστολή του κ. Ομήρου στις 16 Μαΐου, στην οποία ζητούσε ενημέρωση για το πώς η εκτελεστική εξουσία προτίθεται να ρυθμίσει το θέμα των Ταμείων Προνοίας, που βρίσκονται στη Λαϊκή και Τρ. Κύπρου.

Σύμφωνα με την επιστολή του ΥΠΟΙΚ, μετά το κούρεμα καταθέσεων θα δημιουργηθεί χωριστή νοητή μερίδα στο μητρώο του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για κάθε εργαζόμενο η οποία θα πιστωθεί με ποσοστό της ζημίας - το οποίο θα συμφωνηθεί - και θα αποτελεί οφειλή του κράτους.

Τα δικαιούχα μέλη θα μπορούν να εξαργυρώσουν την οφειλή μόνο κατά τη συνταξιοδότηση τους ή σε περίπτωση θανάτου ή μόνιμης ολικής ανικανότητας.

Παράλληλα τονίζεται ότι σκοπός της εν λόγω ρύθμισης είναι ο περιορισμός της απώλειας των επηρεαζόμενων μελών, στο 25% του ποσού που θα αναλογούσε στο κάθε μέλος εάν δεν προέκυπταν τα γεγονότα στις δύο τράπεζες.
Σημειώνεται επίσης ότι η πρόταση αφορά το σύνολο των ταμείων και είναι διακριτή από το Σχέδιο Πρόωρης  Αφυπηρέτησης, το οποίο επεξεργάζεται η Τρ. Κύπρου για το προσωπικό της και το προσωπικό της πρώην Λαϊκής, ενώ αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης της εργοδοτικής και συνδικαλιστικής πλευράς

Η Βουλή απηύθυνε πρόσκληση προς τον Υπουργό Οικονομικών για περαιτέρω εξηγήσεις και απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων, που προκύπτουν μέσα από την επιστολή του κ. Γεωργιάδη.

Διαβάστε την επιστολή εδώ.http://www.newsit.com.cy/flash/xaris.pdf

Ρεπορτάζ: Ηρώ Ευθυμίου

Πηγή: Newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου