Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Τρίβει τα χέρια η κυβέρνηση από τις επαφές Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες


Τους καρπούς της επίσκεψης, του Προέδρου της Δημοκρατίας, υποδεικνύει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, προτάσσοντας ως πρώτο και κυριότερο, την ανάδειξη της Κύπρου ως ενεργειακό κέντρο.

Ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης, για τις εξασφαλίσεις που έλαβε μέσα από τις επαφές του στην Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, χαρακτήρισε ως πολύ θετικό, το γεγονός ότι στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναδείχθηκε ο ρόλος της Κύπρου ως ενεργειακού κέντρου και ως μέρους της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Ευρώπης.

Απόδειξη κατά τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, αποτελούν οι χάρτες που παρουσίασε στη σύνοδο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μέσα από τους οποίους καταδεικνύεται ότι η Κύπρος μπήκε πλέον στον ενεργειακό χάρτη, ενώ ταυτόχρονα τονίστηκε ο ρόλος της χώρας, ως μέρος της ασφάλειας των ενεργειακών διαδρόμων.

Ο Χρίστος Στυλιανίδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ζητήματα που αφορούν την κυπριακή ΑΟΖ θα μπορούν να αξιοποιηθούν μακροπρόθεσμα από την Ευρώπη.

Τέλος ο εκπρόσωπος, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της Κύπρου για άντληση 300 εκατομμυρίων από τα ευρωπαϊκά ταμεία, ένα αίτημα, που φαίνεται, θα γίνει αποδεκτό, αν κρίνει κανείς το αποτέλεσμα των συναντήσεων.

Πηγή: Newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου