Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ: Τρίποντο διαφορετικής σημασίας

Μόλις τέσσερις μήνες πέρασαν από το τελευταίο τους ραντεβού. Τότε κρινόταν ο τίτλος, ωστόσο μέχρι να καταλήξει στον πρωταθλητλη το τρόπαιο, μεσολάβησαν τα γνωστά γεγονότα και τα διάφορα καραγκιοζιλίκια εντός και εκτός γηπέδου.

Φέτος τόσο ο ΑΠΟΕΛ όσο και η ΑΕΛ στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου, όμως, μέχρι στιγμής μόνο η ομάδα της Λευκωσίας έδειξε ότι μπορεί να φτάσει πρώτη στο νήμα. Τα δεδομένα, ειδικά στο ποδόσφαιρο αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή, οπότε τίποτα δεν αποκλείεται.

Οι γαλαζοκίτρινοι οδηγούν την κούρσα αλάνθαστοι. Μετρούν τέσσερις νίκες και βρίσκονται τρεις βαθμούς μπροστά από τον Απόλλωνα και πέντε από την ΑΕΛ. Όπως γίνεται αντιληπτό σε ενδεχόμενο νίκης στο αυριανό παιγνίδι, θα αποσπαστούν μιας βασικής διεκδικήτριας του τίτλου.

Η ομάδα του Δώνη ακόμα να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Τα ξεσπάσματα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αρκούν ώστε ο ΑΠΟΕΛ να παίρνει το ζητούμενο. Το βάθος και η ποιότητα του ρόστερ είναι επίσης πολύ σημαντικά για τους πρωτοπόρους, αφού στα παιγνίδια με ΑΕΚ, Ερμή και Ανόρθωση οι νίκες προήλθαν από τον πάγκο.

Ο ΑΠΟΕΛ δημιούργησε και μια εξαιρετική παράδοση απέναντι στην ΑΕΛ του Πέτεφ. Σε σύνολο πέντε αγώνων (σε πρωτάθλημα και κύπελλο), μετρά τέσσερις νίκες με μηδέν παθητικό και μια ισοπαλία (2-2).

Η ΑΕΛ θα ταξιδέψει αύριο στο ΓΣΠ με την πλάτη στον τοίχο. Κακά τα ψέματα η ήττα από τον Απόλλωνα και γενικότερα οι απώλειες βαθμών στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, δημιούργησαν προβληματισμό στην ομάδα της Λεμεσού. Η θέση του Ιβάιλο Πέτεφ αμφισβητείται, ενώ και τα πρώτα κρούσματα αποδοκιμασιών σε βάρος του Ανδρέα Σοφοκλέους είναι ενδεικτικά για το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην ΑΕΛ.

Όλα αυτά θα ανατραπούν με νίκη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Η διαφορά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να σμικρυνθεί στους δυο βαθμούς και οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού θα μπουν εκ νέου δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου. Ως εκ τούτου η ΑΕΛ θα πάει αύριο στο στάδιο της πρωτεύουσας για να αρπάξει την ευκαιρία και να βλέπει από απόσταση αναπνοής τον αντίπαλο της.

Σημαντικές απουσίες
ΑΠΟΕΛ: Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ, Παπάζογλου
ΑΕΛ: Σαρτινέρο, Μπαρσέλος

Πηγή: www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου