Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Ανώτατο Δικαστήριο σήμερα οι αναφορές του Προέδρου για τα νομοθετήματα που αφορούν τις εκποιήσεις

Στρώνεται η μάχη από τους νομικούς συμβούλους της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου εξετάζονται στις 11:00 το πρωί σήμερα, ενώπιον της πλήρους Ολομέλειας του Ανωτάτου, σε μία πρώτη ακρόαση, οι αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη, για τη συνταγματικότητα των άλλων τεσσάρων νομοθετημάτων που ενέκρινε η Βουλή και σχετίζονται με τις εκποιήσεις.

Στη σημερινή ακρόαση, αναμένεται να ζητηθεί να κατατεθούν οι ενστάσεις καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι αγορεύσεις των δύο πλευρών.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπούν ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και άλλοι Ανώτεροι Δικηγόροι, ενώ την νομοθετική εξουσία, ο Χρίστος Κληρίδης, ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης και ο Γιώργος Σεραφείμ.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Μύρων Νικολάτος δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το Ανώτατο αντιλαμβανόμενο τη σοβαρότητα του θέματος θα δώσει «πρώτη προτεραιότητα» στην εξέταση των αναφορών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι αναφορές που έγιναν στο Ανώτατο αφορούν τα ακόλουθα νομοθετήματα:
1. O περί της Αναστολής Είσπραξης Οφειλών, Προστασίας της Κύριας Κατοικίας και της Επαγγελματικής Στέγης και της Ρύθμισης Άλλων Συναφών Θεμάτων (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμος του 2014.
2. Ο περί Απαλλαγής Εγγυητών από την Εγγύηση Εκπλήρωσης της Υπόσχεσης ή της Υποχρέωσης Χρέους Μετά την Εκποίηση Ενυπόθηκου Ακινήτου Νόμος του 2014.
3. Ο περί Απαλλαγής Ενυπόθηκου Οφειλέτη και Εγγυητών από την Εγγύηση Εκπλήρωσης της Υπόσχεσης ή της Υποχρέωσης Χρέους Μετά την Εκποίηση Ενυπόθηκου Ακινήτου Νόμος του 2014.
4. Ο περί Αναστολής της Ισχύος του περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικού) Νόμου του 2014, Νόμος του 2014.

Η Βουλή από την άλλη δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω, αφού κρίνει ότι τα νομοθετήματα που ψηφίστηκαν θα θωρακίσουν τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας.

Οι δικηγόροι που θα ενεργήσουν εκ μέρους της είναι οι, Χρίστος Κληρίδης, Γεώργιος Σεραφείμ και Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

Πηγή: www.tothemaonline.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου