Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

«Νέα απόβαση» από Ερντογάν

Η Τουρκία διά του νέου Προέδρου της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμήνυσε πως δεν διαφοροποιείται από πάγιες καθορισμένες «συντεταγμένες» στο Κυπριακό. 

Από τα κατεχόμενα, όπου πραγματοποίησε χθες παράνομη επίσκεψη-αστραπή, την πρώτη εκτός Τουρκίας από της ανάληψης των καθηκόντων του, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση πως η λύση που επιδιώκει είναι αυτή των δύο κρατών. 

Κοντολογίς, με βάση την τουρκική προσέγγιση, τα «δύο ιδρυτικά κράτη» θα συστήσουν τη νέα κατάσταση πραγμάτων. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος, πριν ακόμη πατήσει το πόδι του στα κατεχόμενα, άρχισε να στέλνει συνεχώς μηνύματα προς την Αθήνα. Μηνύματα που επιχειρούσαν να εξισώσουν την κατοχική δύναμη με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας ως εγγυήτριας χώρας. Δεν απέφυγε να κατηγορήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «δεν συνεργάζεται για λύση». 

Σε μια περίοδο που κάποιοι τρίτοι επένδυαν στον Ερντογάν και ανέμεναν τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, ώστε «απελευθερωμένος» να κινηθεί στο Κυπριακό, ο Τούρκος Πρόεδρος φρόντισε να τους προσγειώσει ανώμαλα. Δεν απέφυγε να στείλει και προς αυτούς μήνυμα: «Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από όλους, τα Ηνωμένα Έθνη, τις εγγυήτριες χώρες και τις ΗΠΑ», είπε. 

Ο Ερντογάν «έπαιξε» με το νερό, που θα μεταφέρει η Τουρκία στα κατεχόμενα, χρησιμοποιώντας το ως δέλεαρ για την ελληνική πλευρά, ενώ υποστήριξε πως το φυσικό αέριο ανήκει σε όλους τους Κυπρίους.

Πηγή: www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου