Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Χέρι-χέρι με «Μπαρμπαρός» ο Ερντογάν στα κατεχόμενα

Τα πρώτα του μηνύματα για τις προθέσεις του στο Κυπριακό θα δώσει ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σήμερα επίσκεψη-αστραπή στα κατεχόμενα. Την ίδια ώρα στην περιοχή φθάνει και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός».

Ο Τούρκος πρόεδρος θα παραμείνει στα κατεχόμενα εννέα ώρες. Φθάνει στις 12 το μεσημέρι και θα αναχωρήσει στις 9 το βράδυ και μέσα, κυρίως, από τις δημόσιες τοποθετήσεις του αναμένεται ότι θα δώσει το στίγμα των προθέσεών του στο Κυπριακό. Πληροφορίες από διπλωματικές πηγές σημείωναν πως δεν αναμένονται από τον Ερντογάν οποιεσδήποτε κινήσεις επί τους ουσίας, πλην κάποιων ρητορικών εξαγγελιών. Τόσο οι εξελίξεις εντός της Τουρκίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή, θέτουν το Κυπριακό χαμηλά στην ατζέντα της Άγκυρας. 

Την ίδια ώρα, η παρουσία του «Μπαρμπαρός» στην περιοχή δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία, καθώς ως γνωστό η Τουρκία χρησιμοποιεί το σκάφος και για άσκηση πολιτικής. 

Σημειώνεται συναφώς ότι προ δεκαημέρου οι Τούρκοι είχαν δεσμεύσει περιοχή ανατολικά και βόρεια της Κύπρου για έρευνες, από τον Αύγουστο μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου. Χθες δέσμευσαν μια ακόμη περιοχή, στον κόλπο της Αλεξανδρέττας, από 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου. Η απόφαση για παράταση της παρουσίας του σκάφους στην περιοχή έγινε για προφανείς λόγους που συνδέονται με την απόφαση της Άγκυρας να διαμορφώνει σχεδιασμούς με βάση και τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν και στα ενεργειακά. 

Πηγή: www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου