Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Νέο σωσίβιο με αλλαγές για τις εκποιήσεις

Σε αλλαγές με στόχο να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη πλειοψηφία στη Βουλή προχώρησε η Κυβέρνηση για τα θέματα των εκποιήσεων. Τη Δευτέρα θα προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίων καθώς και προτάσεων, που στόχο έχουν, μεταξύ άλλων, την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Χθες η ημέρα αναλώθηκε σε συσκέψεις και διεργασίες, συζητήσεις με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε σε τετράωρη σύσκεψη τους αρχηγούς των κομμάτων ενώ το απόγευμα συνήλθε το Υπουργικό Συμβούλιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενσωματώσει στο κυβερνητικό πακέτο και θέσεις των κομμάτων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της τετράωρης σύσκεψης με τους πολιτικούς αρχηγούς επισήμανε πως εάν δεν περάσει το νομοσχέδιο με τις εκποιήσεις οι τράπεζες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Η απόρριψη του νομοσχεδίου, όπως είπε, θα επηρεάσει αρνητικά την πορεία των τεστ αντοχής των τραπεζών.

Επικαλέστηκε και πρακτικό συνάντησης που είχαν στελέχη της Τράπεζας Κύπρου με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, όπου οι τελευταίοι επισήμαναν πως εάν δεν υιοθετηθεί το νομοσχέδιο, οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια.

Ο Πρόεδρος ανέφερε στους αρχηγούς των κομμάτων πως «η χώρα δημοσιονομικά αντέχει ακόμη», αλλά το πρόβλημα είναι οι τράπεζες. Τα κόμματα μετά που θα ενημερωθούν για τις κυβερνητικές προτάσεις θα τοποθετηθούν, ενώ η Βουλή θα συνέλθει την Παρασκευή για να αποφασίσει.

Πηγή: www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου