Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Χριστόδουλος Πασιαρδής

Απεβίωσε σε ηλικία 70 χρόνων ο πρώην υπουργός Χριστόδουλος Πασιαρδής. Διπλωμάτης καριέρας, υπηρέτησε ως γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών ενώ υπουργοποιήθηκε επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου. 

Στενός συνεργάτης και φίλος του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, ο Χριστόδουλος Πασιαρδής διετέλεσε διαδοχικά υφυπουργός παρά τω Προέδρω και κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς και υπουργός Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Άμυνας (διορίστηκε στις 14 Μαΐου 2007) υπέγραψε μαζί με τον Βαγγέλη Μεϊμεράκη (τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας) τη διακρατική συμφωνία για την παραχώρηση της ιδιοκτησίας των πυραύλων S-300 στην Ελλάδα. Ένα θέμα που εκκρεμούσε πάνω από μια δεκαετία.

Ο αείμνηστος Χριστόδουλος Πασιαρδής γεννήθηκε στο Τσέρι στις 31 Ιανουαρίου 1944. Συμπλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας. Ήταν πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διορίστηκε στη Διπλωματική Υπηρεσία τον Ιανουάριο του 1974, λίγους μήνες δηλαδή πριν από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

Στο υπουργείο Εξωτερικών υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες, εκπροσώπησε τη χώρα σε διάφορες χώρες ως πρέσβης, ενώ συμμετείχε σε πολλές αποστολές.

- Source :  http://www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου