Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Παραιτήθηκε από όλα τα κομματικά αξιώματα ο Κατσουρίδης

Η εθελούσια αποχώρηση του Νίκου Κατσουρίδη από όλα τα αξιώματα που κατείχε στο ΑΚΕΛ σηματοδότησε την πολύωρη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, με την εκλογή νέων μελών στη Γραμματεία και το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, σε διαδοχή των εκείνων που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Από σήμερα ο Νίκος Κατσουρίδης, είναι πλέον μόνο βουλευτής του κόμματος αφού παραιτήθηκε από τη Γραμματεία, από το Πολιτικό Γραφείο και από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα εκλεγεί από την Κεντρική Επιτροπή στις 3 Ιανουαρίου 2014. Μέχρι τότε τα καθήκοντα του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας θα τα ασκεί ο γ.γ. Αντρος Κυπριανού και ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Σταύρος Ευαγόρου.

Η παραίτησή του από τη Γραμματεία και το Πολιτικό Γραφείο ήταν αναμενόμενη από τον περασμένο Ιούνιο, στο πλαίσιο της απόφασης της ηγεσίας του ΑΚΕΛ για αποχώρηση στελεχών με μακρά θητεία και διαδοχή τους από νεότερους. Ωστόσο, υπήρχε προβληματισμός για παραμονή του στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου μέχρι το τέλος της θητείας του ως μέλους του Νομοθετικού Σώματος, το 2016. Προ ημερών ο κ. Κατσουρίδης ενημέρωσε τη Γραμματεία για την πρόθεσή του να αποχωρήσει και από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, κάτι το οποίο ανακοίνωσε ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής κατά τη σημερινή συνεδρία, ο γ.γ. Αντρος Κυπριανού. «Η Κεντρική Επιτροπή σεβάστηκε την επιθυμία του Νίκου Κατσουρίδη και τον έχει απαλλάξει από τα καθήκοντα αυτά» δήλωσε αμέσως μετά ο Α. Κυπριανού.

Νέα άτομα στη Γραμματεία
Εκτός από τον κ. Κατσουρίδη, τις παραιτήσεις τους από τη Γραμματεία του Κόμματος υπέβαλαν λόγω ηλικίας οι Γιαννάκης Κολοκασίδης, Βενιζέλος Ζαννέτος και Φανής Χριστοδούλου. Στη θέση τους εξελέγησαν από την Κεντρική Επιτροπή οι Στέφανος Στεφάνου, Νεοκλής Συλικιώτης, Γιώργος Λουκαΐδης και Νίκος Ιωάννου. Τα υπόλοιπα τρία μέλη της Γραμματείας είναι ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο γ.γ. της ΠΕΟ Μπάμπης Κυρίτσης και ο Κεντρικός Οργανωτικός, Χρίστος Αλέκου, ο οποίος μαζί με τον Β. Ζαννέτο συνελήφθη για την υπόθεση της Δρομολαξιάς.


Οι αλλαγές στο Πολιτικό Γραφείο
Στις θέσεις των Κατσουρίδη, Κολοκασίδη, Ζαννέτου, Χριστοδούλου και Νίκου Πέτρου στο Πολιτικό Γραφείο εξελέγησαν οι Γιώργος Λουκαΐδης (βουλευτής), Τουμάζος Τσελεπής (υπεύθυνος του Γραφείου Κυπριακού), Γιώργος Γεωργίου (Ε.Γ. Λεμεσού), Χρυστάλλα Αντωνίου (Ε.Γ. Λάρνακας) και ο Χρίστος Χριστοφίδης, υπεύθυνος του Γραφείου Παιδείας, αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επί προεδρίας Δ. Χριστόφιας. Υποψήφιοι για εκλογή ήταν και ο βουλευτής Άριστος Δαμιανού, ο γ.γ. της ΕΚΑ Πανίκος Χάμπας, ο υπεύθυνος γραφείου Τ. Αυτοδιοίκησης Σταύρος Γερολατσιήτης και ο συνδικαλιστής Αντώνης Νεοφύτου.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου