Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Οι Austrian Airlines απέρριψαν την Αμμόχωστο

Αυτό τον μήνα οι Αυστριακές Αερογραμμές διοργάνωσαν ένα φωτογραφικό διαγωνισμό στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook. 

Η εταιρεία ζητούσε από τους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό απαθανατίζοντας τοποθεσίες από τις πόλεις τους υποβάλλοντάς τις στη διαδικασία της ψηφοφορίας μέσω της επίσημης σελίδας στο Facebook της Austrian Airlines. 

Από τις φωτογραφίες που θα υποβάλλονταν θα επιλέγονταν οι 20 με τα περισσότερα likes. Οι 20 πρώτες θα υποβάλλονταν σε πενταμελή κριτική επιτροπή για την επιλογή του τελικού νικητή.

Έπειτα ο γνωστός φωτογράφος Lois Lammerhuber θα απαθανάτιζε μαζί με τον νικητή την τοποθεσία από την πόλη που απεικονιζόταν στην νικήτρια φωτογραφία. Η συγκεκριμένη φωτογραφία θα επεξεργαζόταν και θα εκτίθετο σε μεγάλες διαστάσεις σε ένα τεράστιο τοίχο του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αυστρίας ώστε να την δουν και να την γνωρίσουν οι διάφοροι τουρίστες και ταξιδιώτες που περνούσαν από το αεροδρόμιο της χώρας.

Νικήτρια η Αμμόχωστος, επελέγη το Παρίσι

Σύμφωνα, λοιπόν, με το επίσημο blog της εταιρείας η φωτογραφία που εξασφάλισε τα περισσότερα likes ανήκει στον κ. Γιαννάκη Βασιλειάδη από την Κύπρο στην φωτογραφία του οποίου απεικονίζεται μέρος της πόλης της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Η φωτογραφία, αν και εξασφάλισε πάνω από 1700 likes, 600 περισσότερα από τη δεύτερη που απεικονίζει τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι εντούτοις έμεινε εκτός διαγωνισμού. Η εταιρεία δικαιολογώντας την απόφασή της για την επιλογή της φωτογραφίας από το Παρίσι δήλωσε ότι στους κανονισμούς του διαγωνισμού αναφέρεται ότι τα σημεία και οι τοποθεσίες που θα φωτογραφίζονται πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα στους επισκέπτες.

Πουθενά όμως στο σημείωμα της εταιρείας δεν αναφέρονται οι λόγοι της δύσκολης πρόσβασης στην Αμμόχωστο. Το γεγονός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από Κύπριους και Ελλαδίτες αλλά και ξένους οι οποίοι στα posts τόσο στo blog της Austrian Airlines όσο και στη σελίδα τους στο Facebook αναφέρονται στην αδικία την οποία έγινε. Κάποιοι δηλώνουν ότι δεν θα ταξιδέψουν ξανά με τις συγκεκριμένες αερογραμμές και προτίθενται να τις σαμποτάρουν. Κύριο μάλιστα επιχείρημα που σημειώνουν οι διαμαρτυρόμενοι είναι γιατί να επιτραπεί η συμμετοχή της συγκεκριμένης φωτογραφίας αφού η τοποθεσία θεωρούνταν μη προσβάσιμη σε τουρίστες.

Πολλοί στα σημειώματά τους κάνουν λόγο για πολιτικά παιχνίδια που κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση. Η αποδοκιμασία για την απόφαση είναι έντονη και πολλοί δηλώνουν απογοητευμένοι με την επιλογή μια φωτογραφίας που απεικονίζει απλά τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.

Ο κάτοχος της φωτογραφίας της Αμμοχώστου κ. Γιαννάκης Βασιλειάδης σημείωσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Αγαπητοί φίλοι της Αμμοχώστου, παρά το ότι πήραμε τις πιο πολλές ψήφους, οι κριτές θεώρησαν ότι ο προορισμός Αμμόχωστος δεν είναι εφικτός ως εκ τούτου απορρίφθηκε. Πάντως το γεγονός ότι πήραμε τη πρώτη θέση σε ψήφους, και ότι προβλημάτισε τους κριτές, και το ότι η φωτογραφία της αγαπημένης μας πόλης έχει ιδωθεί από πάρα πολλούς είναι επιτυχία. Σας ευχαριστώ».

Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου