Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Σε αναμονή για τη σημαντικότερη εκκρεμότητα

Στασιμότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα μετεγγραφικά του ΑΠΟΕΛ.

 Μετά την έντονη δραστηριότητα της διοίκησης την προηγούμενη εβδομάδα με την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών, ο Πάουλο Σέρτζιο αισθάνεται άνετος για τη συνέχεια, καθώς απομένουν οι τελευταίες πινελιές για να συμπληρωθεί το ρόστερ. Βεβαίως, η προσπάθεια ενίσχυσης δεν σταματά, αφού σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η απόκτηση επιθετικού που αποτελεί τη σημαντικότερη εκκρεμότητα. 

Πάντως, οι διοικούντες την εταιρεία τονίζουν πως ο Πορτογάλος τεχνικός έχει καταλήξει σε τρεις περιπτώσεις παικτών και η διοίκηση βρίσκεται σε επαφές μαζί τους για να κλείσει και το κεφάλαιο επιθετικού. Για του λόγου το αληθές θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η στασιμότητα οφείλεται κατά κάποιον τρόπο και στον Αντάμο Κουλιμπαλί, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας απασχολούσε τη διοίκηση των πρωταθλητών. 

Από τη στιγμή που οι ενδείξεις δεν είναι θετικές για τον Αφρικανό φορ, ο Πάουλο Σέρτζιο έστρεψε προς άλλες περιπτώσεις την προσοχή του και αναμένονται σύντομα εξελίξεις. Από τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός ηγέτης των πρωταθλητών άναψε το πράσινος φως στη διοίκηση για να μπει σε διαδικασία επαφών με συγκεκριμένους στόχους, αναμένονται νεότερα ανά πάσα στιγμή. Αν εξαιρέσουμε τα ονόματα των Σέζαρ Σαντίν και Ρόλαντ Λιντζ, οι οποίοι δεν βρίσκονται στο short list του Πάουλο Σέρτζιο, δεν διέρρευσαν ονόματα των πρώτων στόχων του ΑΠΟΕΛ.

Στόχος των πρωταθλητών είναι μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για την Αυστρία, να βρίσκεται με την υπόλοιπη ομάδα και ο επιθετικός, ο οποίος θα έρθει με την προοπτική να αποτελέσει τον ηγέτη της ομάδας.

Απ’ εκεί και πέρα όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα αποκτηθεί ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που να αγωνίζεται σε διάφορες θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, παρόλο που διοικητικά στελέχη αναφέρουν πως το πιο πάνω θα διαφανεί στην πορεία, ανάλογα από τις αδυναμίες που θα δείξει η ομάδα.

Τα υπόλοιπα θέματα προγραμματισμού διεκπεραιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Οι ανανεώσεις των συμβολαίων έκλεισαν με τη θετική εξέλιξη για τον Μάριο Ηλία, ενώ η διοίκηση ήρθε σε οριστική συμφωνία με τον Μπέκμαν για τον τρόπο αποζημίωσής του. Απομένει να βρεθεί η χρυσή τομή και με τον Χρίστο Καρυπίδη, καθώς ο Ελλαδίτης αξιώνει όλο το ποσό που προνοεί το συμβόλαιό του. Κάτι τέτοιο δεν είναι πρόθυμη να κάνει η διοίκηση, αλλά τις επόμενες μέρες θα διαφανεί πώς θα χειριστεί τη συγκεκριμένη περίπτωση. Τέλος, οι Σελίμ Μπενασούρ και Μίκαελ Κλουκόφσκι θα συνεχίσουν και τη νέα περίοδο όπως όλα δείχνουν, αποδεχόμενοι τις νέες προτάσεις που τους έγιναν.

Προετοιμασία σε υψηλές εντάσεις

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι «γαλαζοκίτρινοι» συνεχίζουν την προετοιμασία τους με καθημερινές προπονήσεις στον «Αρχάγγελο». Όπως μαθαίνουμε, οι ρυθμοί είναι ιδιαίτερα υψηλοί για την εποχή, με τον Πάουλο Σέρτζιο να προσπαθεί να περάσει από νωρίς τη φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές. Ναι μεν οι προπονήσεις περιλαμβάνουν αρκετές ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ωστόσο καθημερινά γίνονται και ασκήσεις τακτικής, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παιγνίδια με μπάλα και οικογενειακά διτέρματα.

Τα νέα αποκτήματα μέρα με τη μέρα προσαρμόζονται στο νέο τους περιβάλλον και εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα δικαιώσουν τον προπονητή τους για την επιλογή του να τους φέρει στον ΑΠΟΕΛ. 

Source at: http://sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου