Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Απαγορεύονται κάποια φάρμακα ; – και το ταχυδρομείο γιατί το έχουμε;

7 κιβώτια με χιλιάδες φάρμακα κατάσχεσαν οι κυπριακές αρχές, στα πλαίσια του προγράμματος Pangea, το οποίο αφορά τον έλεγχο για την παράνομη εμπορία πλαστών φαρμάκων.

Το Pangea, είναι μία συντονισμένη επιχείρηση, που διεξάγεται σε διάφορες χώρες του κόσμου για την μεταφορά και διανομή πλαστών φαρμάκων στην αγορά. Η επιχείρηση φέτος διεξήχθη σε 100 χώρες, ανάμεσα τους και η Κύπρος, και κατασχέθηκαν συνολικά 9,9 εκατομμύρια σκευάσματα ,αξίας 41 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από Κυπριακής πλευράς, στην επιχείρηση συμμετείχαν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, το Τμήμα Τελωνείου ,το Τμήμα Ταχυδρομείων το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες και η Αστυνομία , η οποία είχε την ευθύνη του συντονισμού της επιχείρησης.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι στην Κύπρο έχουν εντοπιστεί σε ταχυδρομεία, 302 πακέτα τα οποία επιλέγηκαν για έλεγχο και κατασχέθηκαν 7 , τα οποία περιείχαν 1447 τεμάχια φαρμάκων συμπληρωμάτων διατροφής και καλλυντικά βάρους 10 κιλών, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στις 3 χιλιάδες δολάρια Αμερικής.

Ο κύριος Αγγελίδης, τόνισε η παραγγελία των οποιωνδήποτε σκευασμάτων, η συμπληρωμάτων διατροφής μέσω διαδικτύου εμπεριέχει και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους , έχοντας υπόψη ότι αυτά μπορεί να μην πληρούν τις προδιαγραφές, με βάση τη νομοθεσία.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου, προειδοποίησε ότι κάποια σκευάσματα περιέχουν δραστικές ουσίες, οι οποίες πρέπει να χορηγούνται με συνταγή γιατρού και μόνο και προέτρεψε τους πολίτες, όταν παραγγέλλουν φάρμακα μέσω διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου