Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Νυκτερινές περικοπές νερού στη Λευκωσία

Πρόβλημα στην υδροδότηση της Λευκωσίας και γενικότερα όσων περιοχών υδροδοτούνται από το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας φαίνεται να δημιουργεί η μεταφορά νερού για κάλυψη των αναγκών υδροδότησης Αγίας Βαρβάρας, Αλάμπρας, Πέρα Χωρίου-Νήσου, στις οποίες εντοπίστηκε πρόβλημα στο νερό με το οποίο υδροδοτούνταν οι συγκεκριμένες κοινότητες. 

Για την κάλυψη των αναγκών των κοινοτήτων αυτών, θα μεταφερθούν ποσότητες νερού από τον αγωγό Τερσεφάνου στον αγωγό Σταυροβουνίου. Λόγω όμως και των υψηλών καταναλώσεων νερού αυτή την περίοδο εξαιτίας και των υψηλών θερμοκρασιών, δημιουργείται κενό στην κάλυψη των αναγκών υδροδότησης των περιοχών του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας. 

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του ΣΥΛ Νίκος Ζαμπακίδης, για να μπορέσει να ανταποκριθεί το Συμβούλιο και ταυτόχρονα να μη δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στους καταναλωτές, έχουν αποφασιστεί ως πρώτο μέτρο οι περικοπές νερού κατά τις νυκτερινές ώρες. Έτσι ώστε οι ποσότητες που θα εξοικονομούνται κατά το βράδυ να μπορούν να διοχετεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το μέτρο αυτό, όπως είπε, θα λειτουργήσει πιλοτικά προκειμένου να δουν τις ανάγκες που θα υπάρχουν. Ο διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Κυριάκος Κύρου εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν υπάρξει πρόβλημα, αυτό δεν θα είναι για πέραν των 10-15 ημερών, καθώς αναμένεται ότι θα μειωθεί η κατανάλωση του νερού. 

Κάλεσε ωστόσο τους καταναλωτές να επιδείξουν κατανόηση αλλά και να συνεργαστούν εξοικονομώντας νερό προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη για οποιαδήποτε μέτρα. Σημείωσε παράλληλα ότι υπάρχουν κάποιες σκέψεις για αύξηση των δυνατοτήτων του αγωγού Τερσεφάνου, ωστόσο επεσήμανε ότι ο αγωγός είναι στο όριο του λόγω των υψηλών καταναλώσεων. 

Πηγή: www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου