Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΟΜΟΝΟΙΑ - 90 λεπτά, 3 εκατομμύρια ευρώ

Το βράδυ της Πέμπτης (28/08) το ΓΣΠ θα είναι γεμάτο από άκρη σε άκρη από Ομονοιάτες, που θα πάνε στο στάδιο της πρωτεύουσας για να δώσουν τη δική τους βοήθεια στην προσπάθεια της ομάδας τους να κεφαλαιοποιήσει με πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ το πολύ θετικό 2-2 στη Μόσχα με τη Ντιναμό.

Η φανταστική εμφάνιση του «τριφυλλιού» στη ρωσική πρωτεύουσα όχι μόνο αφήνει ανοικτή την υπόθεση πρόκριση ενόψει του β’ αγώνα στο ΓΣΠ, αλλά φέρνει την Ομόνοια (ξανά) ένα βήμα πριν τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Στα πλέι-οφ της διοργάνωσης το 2010 η Ομόνοια ανέτρεψε την ήττα με 1-0 στο ΓΣΠ από τη Μέταλιστ, όταν προηγήθηκε 2-0 στο Χάρκοβο όμως μέσα σε ένα καταραμένο 5άλεπτο στο β’ ημίχρονο δέχθηκε δύο γκολ και αποκλείστηκε. Ένα χρόνο μετά στο Σάλτσμπουργκ, για την ίδια φάση, η Red Bull κέρδισε 1-0 και απέκλεισε την Ομόνοια με το εκτός έδρας γκολ, μετά τη νίκη 2-1 των πρασίνων στο ΓΣΠ.

Οι δύο αυτές χαμένες ευκαιρίες αλλά και το γεγονός ότι άλλες πέντε κυπριακές ομάδες ήδη έραψαν τα λογότυπα του Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ στο μανίκι, έφεραν στην Ομόνοια ένα σύνδρομο άγχους όταν παίζει στην Ευρώπη. Όμως η φετινή χαμηλών τόνων πορεία και η επιτυχία με την οποία ακολούθως συνοδεύτηκε, έφεραν ένα εξαιρετικό κλίμα μέσα και γύρω από την ομάδα. Αυτό θα φανεί στα… γκισέ του ΓΣΠ την ερχόμενη Πέμπτη και μένει να δούμε αν θα φανεί και στον αγωνιστικό χώρο.

Όμως η πρόκριση στους Ομίλους δεν είναι μόνο θέμα γοήτρου, αλλά και οικονομικό. Με την Ομόνοια να διανύει πολύ δύσκολη περίοδο, το κάθε ευρώ είναι κρίσιμο. Και αν τα ευρώ αυτά είναι… επταψήφια νούμερα, τότε μιλάμε για άλλα επίπεδα.

Το μπόνους της UEFA για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι 1,3 εκατ. ευρώ. Από κει και πέρα, η Ομόνοια θα έχει τρία sold out παιχνίδια στο ΓΣΠ που μεταφράζονται σε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Οι πράσινοι ενδέχεται να καρπωθούν και ολόκληρο το κυπριακό τηλεοπτικό market pool που είναι 200.000 ευρώ, αν ο ΑΠΟΕΛ περάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι ΑΕΛ και Απόλλωνας δεν τα καταφέρουν.

Ένα θετικό αποτέλεσμα την ερχόμενη Πέμπτη στο 90λεπτο με την Ντιναμό, σημαίνει χονδρικά 3 εκατ. ευρώ έσοδα(χωρίς να υπολογίζουμε τα έξοδα και πριμ των ομίλων, ενώ ήδη η ομάδα εξασφάλισε περίπου 1 εκατ. ευρώ από την πορεία μέχρι τα πλέι-οφ), λεφτά που αν μπουν στα ταμεία της Ομόνοιας, θα φέρουν την ομάδα αρκετά βήματα πιο κοντά στην οικονομική ανόρθωση.

Source : www.24sports.com.cy

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου