Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Wimbledon: Η τρομερή συγκυρία που δείχνει ήττα Rafa!


Ο Rafael Nadal θα αντιμετωπίσει σε λίγες ώρες τον Lukas Rosol για τον 2ο γύρο του Wimbledon και μπορεί όλοι οι φίλοι του ανά τον κόσμο να ζητούν εκδίκηση, όμως όσοι είναι προληπτικοί έχουν κάθε λόγο για να ανησυχούν. Διαβάστε τις τρομακτικές συμπτώσεις που μας στέλνουν πίσω στο 2012, όταν ο Τσέχος είχε νικήσει τον Rafa στα 5 σετ.

Τέτοια εποχή πριν από δύο χρόνια, ο Nadal αντιμετώπισε τον Rosol για τον 2ο γύρο του Wimbledon και γνώρισε σοκαριστική ήττα με 6-7 (9), 6-4, 6-4, 2-6, 6-4. Ο Τσέχος, Νο100 στον κόσμο τότε, πανηγύρισε τη σπουδαιότερη νίκη στην καριέρα του, σε αντίθεση με τον Rafa, που πολλάκις αργότερα χαρακτήρισε την ήττα του αυτή ως τη χειρότερη τενιστική του στιγμή.

Όχι τόσο επειδή αποκλείστηκε νωρίς σε ένα Grand Slam, αλλά επειδή "κληρονόμησε" έναν πολύ άσχημο τραυματισμό στο γόνατο που τον κράτησε εκτός γηπέδων για 8 μήνες! Η απουσία αυτή τον έριξε στο Νο5 του κόσμου και ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι τον έκανε πολύ επιφυλακτικό στο γρασίδι. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η προχθεσινή νίκη του 28χρονου πια Rafa, ήταν η πρώτη μετά από την νίκη της πρεμιέρας του στο Wimbledon του 2012.

Ακόμα και ο ίδιος ο Nadal λοιπόν, ενδέχεται να κάνει "κλεφτές" σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού του για ευκαιρία εκδίκησης στο σημερινό ματς. Κάποιοι δεισιδαίμονες πάντως έχουν διαφορετική άποψη και η "ιδεολογία" τους, σίγουρα τους επιτρέπει να πιστεύουν ότι η ιστορία θα επαναληφθεί.

Οι συμπτώσεις είναι πολλές και σε μερικές περιπτώσεις τρομακτικές. Οι δύο πιο γνωστές, είναι οι πορείς τους Ισπανού στα μεγάλα τουρνουά μέχρι στιγμής στη σεζόν. Στο Αυστραλιανό Όπεν ήταν φιναλίστ, όπως ακριβώς και το 2012. Στο Roland Garros κέρδισε τον τίτλο και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο που το κέρδισε το 2012, επικρατώντας του Novak Djokovic στον τελικό με 3-1 σετ!

Αν έχει κάποια σημασία ακόμα και για τους προληπτικούς, ο Rafa είναι στο Νο2 του ταμπλό, ακριβώς στην ίδια θέση που ήταν το 2012. Ο Rosol από την πλευρά του αγωνίζεται για 8η διαδοχική σεζόν στο Wimbledon και φέτος είναι μόλις το 2ο τουρνουά που πετυχαίνει νίκη, ξεκινώντας με επικράτηση κόντρα στον Benoit Paire στα 4 σετ. Η προηγούμενη φορά ήταν φυσικά το 2012, όταν νίκησε στα 4 σετ τον Ivan Dodig στον 1ο γύρο και στη συνέχεια νίκησε και τον Nadal.

Και τώρα στις πιο ειδικές περιπτώσεις. Το 2012 ο Nadal είχε κερδίσει 4 τίτλους (Monte-Carlo Masters, Barcelona Open, Rome Masters, Roland Garros) πριν από το Wimbledon, όσους δηλαδή έχει κερδίσει και φέτος (Qatar Open, Rio Open, Madrid Masters, Roland Garros).

Aκόμα μεγαλύτερη σύμπτωση, το γεγονός ότι πριν δύο χρόνια είχε πετύχει 42 νίκες πριν μπει στο court για να αντιμετωπίσει τον Rosol. Την Τρίτη ο Ισπανός κέρδισε με 4-6, 6-3, 6-3, 6-3 τον Martin Klizan και έφτασε τις 700 νίκες καριέρας, αλλά κάτι που λίγοι πρόσεξαν είναι ότι ισοφάρισε το ρεκόρ του 2012, φτάνοντας παράλληλα τις 42 νίκες για φέτος!

Οι συμπτώσεις είναι πολλές και πολλοί υποστηρικτές του Nadal θα νιώσουν μεγάλη ανακούφιση στην περίπτωση που ο Rafa επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και προκριθεί στον 3ο γύρο. Ο Ισπανός πάντως είναι λίγο προληπτικός, αλλά σίγουρα θα αναζητήσει και την εκδίκηση, διψασμένος για μια δόξα μετά από καιρό στο αρχαιότερο τουρνουά του κόσμου.

Source: http://www.tennisnews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου