Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 - Τα φώτα στο Ισπανία-Ολλανδία (το σημερινό πρόγραμμα)

Τρεις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του παγκοσμίου κυπέλλου. Για τον πρώτο όμιλο το Μεξικό θα αναμετρηθεί με το Καμερούν στις 19:00.

Τα άλλα παιχνίδια είναι για τον δεύτερο όμιλο, όπου έχουμε ένα μεγάλο ντέρμπι στις 22:00. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία θα αναμετρηθεί με την Ολλανδία.

Ενώ στις μία τα ξημερώματα η Χιλή θα παίξει με την Αυστραλία, στον αγώνα που ολοκληρώνει το σημερινό πρόγραμμα.

Μεξικό-Καμερούν (19:00)
Μεξικό και Καμερούν μάχονται στο Νατάλ (19:00, ΝΕΡΙΤ) για το προβάδισμα πρόκρισης δίπλα στη… σίγουρη Βραζιλία από τον πρώτο όμιλο του Μουντιάλ.

Κακά τα ψέματα, οι δύο ομάδες εξ αρχής έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα πως η μία θέση πρόκρισης είναι καπαρωμένη από τη Βραζιλία και αντιλαμβάνονται πως θα δώσουν μάχη για την άλλη μεταξύ τους, αλλά και με την Κροατία.

Ο 35χρονος Ράφαελ Μάρκες θα είναι στο βασικό σχήμα, όχι όμως και ο «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες, καθώς θα πληρώσει το μάρμαρο της κακής του χρονιάς στη Μαν. Γιουνάιτεντ. Αντίθετα, για το Καμερούν βασικός αναμένεται να αγωνιστεί ο γκολκίπερ Σαρλ Ιτάνζ, που ανήκει στον ΠΑΟΚ, αλλά και ο Σαμουέλ Ετό. Το Καμερούν έχει άλλα προβλήματα, καθώς η αποστολή ταξίδεψε με το ζόρι στη Βραζιλία, λόγω οφειλών της ομοσπονδίας προς τους παίκτες.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στο παρελθόν μόλις μία φορά, το 1993 στο Λος Άντζελες, με το Μεξικό να επικρατεί 1-0. Πάντως δεν έχει κερδίσει ποτέ αφρικανική ομάδα σε τελική φάση Μουντιάλ, μετρώντας δύο ισοπαλίες και μία ήττα.’\

Ισπανία-Ολλανδία (22:00)
Μία επανάληψη του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ 2010 θα έχουμε απόψε με την Ολλανδία να αναζητά εκδίκηση από την ήττα στην παράταση.

Από την άλλη, οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου θέλουν να επιβεβαιώσουν και στα γήπεδα της Βραζιλίας πως παραμένουν η νούμερο ένα δύναμη παγκοσμίως. Ο Ντιέγκο Κόστα είναι απόλυτα έτοιμος και μάλλον θα βρίσκεται στην ενδεκάδα.

Οι «οράνιε» δεν μπορούν να υπολογίζουν στους τραυματίες Στρούτμαν και Φαν Ντερ Φάαρτ. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές, με την Ισπανία να έχει πέντε νίκες και την Ολλανδία τέσσερις. Η συνάντησή τους στον τελικό του 2010 ήταν η μοναδική σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους.

Χιλή-Αστραλία (1:00)
Χιλή και Αυστραλία γνωρίζουν καλά πως σε έναν όμιλο με Ισπανία και Ολλανδία είναι αουτσάιντερ. Κι αντιλαμβάνονται πως στην αποψινή τους αναμέτρηση στην Κουιάμπα είναι αναγκαία η νίκη αν θέλουν να μπουν «σφήνα» στα φαβορί.

Για τη Χιλή αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό η συμμετοχή του Αρτούρο Βιδάλ, καθώς ο μέσος της Γιουβέντους ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο γόνατο και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του. Η Αυστραλία, με τον ελληνικής καταγωγής Άγγελο Ποστέκογλου στον πάγκο της, θα επιδιώξει την τρίτη της νίκη στον ενδέκατο αγώνα της στην ιστορία της σε Μουντιάλ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, με την Χιλή να μετρά τρεις νίκες. Στη μοναδική τους συνάντηση σε τελικά Μουντιάλ, στη φάση των ομίλων του 1974, είχαν έρθει ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Source : www.24sports.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου