Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ - Η πλευρά του… τρόμου

Πολλά σημεία κλειδιά θα παίξουν ρόλο στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα να βάζουν τις λεπτομέρειες σε πρώτο ρόλο, όμως αναλύοντας τις δυο ομάδες υπάρχουν κάποιες σταθερές στο παιχνίδι τους που δύσκολα θα αλλάξουν.

Εμείς εξετάζουμε την κατά τη γνώμη μας πιο σημαντική από όλες, που είναι το φοβερό ματσάρισμα της δεξιάς πλευράς της ΑΕΛ με την αριστερή του ΑΠΟΕΛ. Είναι ο βασικός τρόπος ανάπτυξης των δυο ομάδων και από εκεί γίνονται τα ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες.

Ο Αλωνεύτης και η λογική επιλογή του Πιπίνη από τη μια, το δίδυμο Αιρόσα-Μοντέιρο από την άλλη συνθέτουν τους αυτονόητους πρωταγωνιστές αυτής της «κόντρας» όμως δεν είμαι μόνο αυτοί.

Αμφότερες οι ομάδες φορτώνουν τις πλευρές με περισσότερους παίκτες με τους Μπεμπέ, Μαντούκα ακόμα και τονΝτε Βινσέτι να τραβιούνται από εκεί δυσκολεύοντας τις άμυνες.

Ειδικά η ΑΕΛ που έχει ένα μπακ δεξιά που τα κάνει όλα και συμφέρει όπως ο Αιρόσα, έχει περισσότερες επιλογές καθώς στα ανεβάσματα του Αγκολέζου ο Μοντέιρο πατά περιοχή και αυτή είναι μια εξήγηση των 14 γκολ που έχει ήδη πετύχει.

Στον αντίποδα ο Αλωνεύτης καραδοκεί να σπάσει το οφσάιντ και από τις πολλές φορές που το κατάφερε σκόραρε, κέρδισε πέναλτι κι αποβολές, έφτιαξε γκολ.

Ζητούμενο για Πέτεφ και Δώνη να περιορίσουν αυτά τα ατού και από την άλλη να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να τους κάνει το ίδιο. Ο Βούλγαρος μέχρι είδε μόνο τον Χρ. Χριστοφόρου να του βάζει δύσκολα στην δεξιά του πλευρά καθώς την φόρτωσε κι αυτός αμυντικά, με επιστροφές εξτρέμ και βοήθειες από κόφτες και στόπερ, στα δυο τελευταία ΑΕΛ-Απόλλων και σε μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού η ΑΕΛ βραχυκύκλωσε.

Σε αυτή την περίπτωση, το έργο είναι πιο δύσκολο αφού οι πλευρές είναι ίδιες. Για το Δώνη το «κλειδί» είναι με την χρησιμοποίηση του Αλωνεύτη σε διπλό κρίσιμο ρόλο. Πέραν από τη συνήθη προσπάθεια του για δημιουργία ρηγμάτων, ο Στάθης θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά ώστε να μην επιτρέπει στον Αιρόσα να ανεβαίνει ανενόχλητος στην επίθεση για το overlap. Αν αυτό γίνει τότε θα ευκολυνθεί και το έργο του Πιπίνη αλλά και των στόπερ που δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν έξτρα παίκτη στην περιοχή με τις προωθήσεις σε αυτήν του Μοντέιρο που προαναφέραμε. Από εκεί και πέρα για το φόρτωμα της πλευράς, είναι τέτοια η σημασία του αγώνα που πιθανόν να δούμε επιστράτευση του μαν του μαν για αντιμετώπιση του Μπεμπέ και όποιου κινείται πίσω από το φορ στον ΑΠΟΕΛ (λογικά Ντέβι ήΜαντούκα).

Όλη αυτή η στρατηγική αν αναδείξει νικητή, σίγουρα θα του δώσει πλεονέκτημα νίκης. Αν αυτή λήξει ισόπαλη τότε το ματς θα πάει στη λογική της μιας στιγμής που θα το κρίνει ή βέβαια της μοιρασιάς βαθμών και εντυπώσεων. Η συνέχεια επί του χόρτου…

Source : www.24sports.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου