Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Όλα τα μέτρα της αστυνομίας για τα καρναβάλια

Η Αστυνομία, δια του Εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, ανακοίνωσε ότι λαμβάνει πρόσθετα μέτρα σε παγκύπρια βάση ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας και του εορταστικού κλίματος που θα επικρατεί κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, για να διασφαλιστεί ένα αναίμακτο τριήμερο, χωρίς τροχαία δυστυχήματα και χωρίς σοβαρά εγκλήματα.

Ταυτόχρονα κάλεσε τους πολίτες να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας της περιουσίας τους.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, η Αστυνομία θα εντατικοποιήσει τα μέτρα της για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και για τη διευκόλυνση του κοινού στις διακινήσεις του, στους αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και στις κύριες οδικές αρτηρίες.
Ταυτόχρονα ο κ. Αγγελίδης επανατόνισε ότι η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων.

Παραθέτοντας τα πρόσθετα μέτρα, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι θα υπάρχει αυξημένη παρουσία μελών της Αστυνομίας στο κεντρικό οδικό δίκτυο και εντατικοποίηση των μηχανοκίνητων περιπολιών στις πόλεις και την ύπαιθρο.

Επιπρόσθετα η Αστυνομία έχει προγραμματίσει και θα εφαρμόσει διαταγές επιχειρήσεων, που θα επικεντρωθούν στην πρόληψη του εγκλήματος και ιδιαίτερα στα αδικήματα κατά περιουσίας, όπως ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές, με αυξημένες περιπολίες τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο.
Παράλληλα ο κ. Αγγελίδης επέστησε την προσοχή του κοινού που θα απουσιάζει από τα σπίτια του, να λάβει προληπτικά μέτρα φύλαξης της περιουσίας του, ώστε με την επιστροφή του να μην βρεθεί προ αρνητικών εκπλήξεων.

Στους ιδιοκτήτες κατοικιών ο κ. Αγγελίδης συνέστησε όπως όταν απουσιάζουν από το σπίτι, δεν αφήνουν ενδείξεις που να προδίδουν την απουσία τους, να φροντίζουν να είναι καλά κλειδωμένο και να συνεργάζονται με γείτονες της εμπιστοσύνης τους, για την αλληλοεπιτήρηση των σπιτιών τους, να μην αφήνουν τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας, να μην αφήνουν εκτεθειμένα, χρήματα, κοσμήματα, σημαντικά έγγραφα ή άλλα τιμαλφή και όπου είναι δυνατόν, αυτά να φυλάσσονται σε χρηματοκιβώτιο, να βεβαιώνονται ότι έχουν ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς και εάν διαθέτουν σύστημα συναγερμού ή/και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, να βεβαιώνονται ότι τα έχουν θέσει σε λειτουργία και ότι αυτά δεν έχουν υποστεί οποιεσδήποτε βλάβες.

Προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων συνέστησε όπως αφήνουν ανοικτές και χωρίς περιεχόμενο τις ταμειακές μηχανές των καταστημάτων τους, να μην αφήνουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε επισφαλή σημεία, να μην αφήνουν εκτεθειμένη την περιουσία τους, και να ελέγχουν ότι τα εν λόγω συστήματα είναι σύγχρονα, αξιόπιστα και δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε βλάβη.

Ο κ. Αγγελίδης συνέστησε προς του πολίτες σειρά μέτρων προστασίας όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ως εξής:

Χρήματα και πιστωτικές κάρτες να τοποθετούνται στις μπροστινές τσέπες των ρούχων. Οι γυναίκες που μεταφέρουν τσάντες, να μην τοποθετούν σε αυτές όλα τα χρήματα, πιστωτικές κάρτες, διαβατήρια, αλλά ότι δεν θα τους χρειαστεί να αφήνεται σε ασφαλισμένο μέρος στο ξενοδοχείο ή στο χώρο διαμονής. Πρόσθετα να τοποθετούν την τσάντα τους χιαστί κατά τρόπο που να υπάρχει συνεχώς οπτική επαφή με αυτήν. Καταλήγοντας κάλεσε τους πολίτες όπως σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψή τους οτιδήποτε το ύποπτο, να ενημερώνουν τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνούν με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Πηγές: ΚΥΠΕ & nonstopjournal.com.cy

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου