Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΕΤΥΚ: Παρελθέτω απ’ εμού το μπόνους τούτο


- Επιστροφή μπόνους που δόθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες και υπερβαίνουν τα €10.000, ζητά η Οργάνωση
- «Αναπόφευκτες οι μειώσεις μισθών, να ισχύσουν μόνο για το 2014-2016»
- Αναδιάρθρωση των δόσεων για δάνεια υπαλλήλων εισηγείται η ΕΤΥΚ
- Επαναδιεκδικεί συμμετοχή με δύο μέλη της σε όλα τα ΔΣ των τραπεζών

Αιτήματα που εκσυγχρονίζουν τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών, προάγοντας τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, εγείρει η ΕΤΥΚ στον Κυπριακό Εργοδοτικό Σύνδεσμο Τραπεζών (ΚΕΣΤ), στο πλαίσιο της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης, για το 2014-2016.

Η ΕΤΥΚ επαναδιεκδικεί συμμετοχή με δύο μέλη της σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών, καθώς επίσης και σε Επιτροπές και Σώματα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, τα αιτήματα της ΕΤΥΚ όπως παρουσιάστηκαν στην επιστολή που στάλθηκε στον πρόεδρο του Συνδέσμου Τραπεζών Δώρο Ηλιοδώρου είναι μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

α) Κατά τη διάρκεια της συλλογικής σύμβασης να μην καταβάλλονται bonus, καθώς επίσης να επιστραφούν όσα δόθηκαν «με αδιαφανείς διαδικασίες και υπερβαίνουν τις €10.000».

β) Σύσταση Επιτροπής Αξιοκρατίας με πέντε μέλη, εκ των οποίων τα δύο να είναι μέλη της ΕΤΥΚ.

γ) Η Πειθαρχική Επιτροπή να αποτελείται από πέντε μέλη, εκ των οποίων δύο να είναι μέλη της ΕΤΥΚ.

δ) Η Επιτροπή Παραπόνων να αποτελείται επίσης από πέντε μέλη, εκ των οποίων δύο να προέρχονται από την οργάνωση.

Επιπλέον, η ΕΤΥΚ αξιώνει ουσιαστική συμμετοχή στην αξιολόγηση του προσωπικού. Εισηγείται συμφωνημένα κριτήρια προαγωγών «ώστε να διασφαλίζεται η αξιοκρατική ανέλιξη του προσωπικού και να επιτυγχάνεται η ανέλιξη των ικανότερων», καθώς επίσης «η Επιτροπή Προαγωγών να συνεδριάζει στην παρουσία εκπροσώπων της ΕΤΥΚ, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια».

Γνωρίζοντας πως οι μειώσεις στη μισθολογία είναι δεδομένες και αναπόφευκτες, η ΕΤΥΚ δεν εγείρει οποιαδήποτε αιτήματα. Ωστόσο ζητάει οι όποιες μειώσεις να ισχύσουν για το 2014-2016, καθώς αυτές να συνοδεύονται από αναδιάρθρωση των δόσεων για τα δάνεια των υπαλλήλων.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου