Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Επέστρεψε εσπευσμένα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης - Θα πει τον επικήδιο στην Κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έφθασε σήμερα στην Λάρνακα στις 7:30 το πρωί με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών από την Βηρυτό, διακόπτοντας λόγω του θανάτου του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη, την παραμονή του στη Σρι Λάνκα όπου μετείχε στη Σύνοδο Ηγετών των χωρών της Κοινοπολιτείας.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Πρόεδρος δεν προέβη σε δηλώσεις.

Στις 11:00 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, στη διάρκεια της οποίας θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη. Θα προηγηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προεδρία του Ιωάννη Κασουλίδη.

Η κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη θα τελεστεί την Τρίτη στις 11:00 το πρωί, από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

Σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση, το Υπουργικό Συμβούλιο που συνήλθε υπό την προεδρία του προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου, αποφάσισε όπως η ημέρα της κηδείας κηρυχθεί δημόσια αργία.

Επίσης οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια και τα σχολεία θα κυματίζουν μεσίστιες. Η σωρός του αείμνηστου προέδρου της Δημοκρατίας, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα αύριο, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το βράδυ.

Στην κηδεία θα παραστούν ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα πει και τον επικήδειο και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.

Πηγή: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου