Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Σκότωσαν το 3χρονο παιδί τους με ηρωίνη

Δύο γονείς καταδικάστηκαν για τον εξ αμελείας φόνο του γιου τους, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Ο Σάιμον Τζόουνς καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης, από βρετανικό δικαστήριο. Πριν είχε παραδεχτεί τον εξ αμελείας φόνο του 23μηνών γιου του, Ντάνιελ.

Η μητέρα του Ντάνιελ, Έμα, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, γιατί επέτρεψε στο παιδί της να πάρει ηρωίνη.

Ο δικαστής είπε για το ζευγάρι, που είναι χρόνιοι χρήστες ηρωίνης ότι, “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δύο τους αγαπούσαν το παιδί τους” αλλά πρόσθεσε πως “είναι ένα πράγμα να βάζεις σε κίνδυνο τη ζωή σου και ένα άλλο να βάζεις σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού σου”.

“Η ασφάλεια του Ντάνιελ ήταν στηριγμένη, από κάθε πλευρά, από τη δική σας φροντίδα” είπε ο δικαστής απευθυνόμενος στους δύο γονείς.

Ο Ντάνιελ βρέθηκε νεκρός στο κρεββάτι της οικογένειας, στις 29 του περασμένου Μάη.


O Ντάνιελ

Αρχικά ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε ανεξήγητος, αλλά μετά από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το μωρό είχε πάθει δηλητηρίαση από υπερβολική δόση ηρωίνης.

“Αποτύχατε εντελώς να τον προστατεύσετε, καταφέρνοντας να τον εκθέσετε σε επιπλέον κινδύνους” είπε ο δικαστής στους καταδικασμένους γονείς και συμπλήρωσε ότι “έπρεπε να καταλάβετε ότι ο κίνδυνος ήταν θανάσιμος”.

Ο πατέρας ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για το θάνατο του παιδιού, αφού κατάπιε μία γενναία δόση ηρωίνης, την οποία ο ίδιος χρησιμοποιούσε λίγο πριν πεθάνει ο Ντάνιελ.

Όταν συνελήφθησαν, οι δύο γονείς, λίγο μετά το θάνατο του παιδιού, ο πατέρας βρέθηκε θετικός στο τεστ που του έγινε για εντοπισμό ουσιών στο αίμα του, σε αντίθεση με τη μητέρα, της οποίας τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ο πατέρας βρέθηκε θετικός σε ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη.

Και οι δύο υποστήριξαν ότι δεν έκαναν χρήση ναρκωτικών ποτέ μπροστά στο παιδί.

Η αστυνομία ωστόσο, βρήκε στο κρεββάτι του ζευγαριού, όπου βρέθηκε νεκρό το μωρό και στα κομοδίνα τους, αλουμινόχαρτο με υπολείμματα ηρωίνης και άλλα σύνεργα που σχετίζονται με τη χρήση αυτής.

Όταν η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι της οικογένειας ανακάλυψαν ότι στη σοφίτα τους υπήρχε μία καλλιέργεια κάνναβης, αφού υπήρχαν 30 γλάστρες με το φυτό.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου