Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

WTA - Η Σερίνα μπορεί πάνω από 20 GS

Δεν έχει ταβάνι η Σερίνα Γουίλιαμς, σύμφωνα με την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. 

Η θρυλική τενίστρια με τους 18 Grand Slam τίτλους στο μονό, πιστεύει ότι η Γουίλιαμς μπορεί να ξεπεράσει τα 20 Majors και να απειλήσει την Στέφι Γκραφ αλλά και την Μάργκαρετ Κορτ, στη λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις σε Grand Slams τουρνουά.

Σε λίγες ημέρες, η Σερίνα Γουίλιαμς θα ξεκινήσει την προσπάθεια κατάκτησης του 18ου Grand Slam της καριέρας της, με τον οποίον θα ισοφαρίσει τις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και Κρις Έβερτ που ισοβαθμούν στην 4η θέση όλων των εποχών.

Η 32χρονη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια, δεν δείχνει διατεθειμένη να σταματήσει να κυριαρχεί στο γυναικείο tour και εφόσον παραμείνει υγιής, η Ναβρατίλοβα πιστεύτι ότι μπορεί να κατακτήσει πολλά ακόμη Grand Slams τουρνουά, αφού δεν υπάρχει ανταγωνισμός...

"Αν παραμείνει υγιής, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 20 Grand Slams. Ο ουρανός είναι το όριο" τόνισε χαρακτηριστικά η Ναβρατίλοβα σε δημοσιογράφους στην Αδελαϊδα, όπου θα συμμετάσχει στο exhibition τουρνουά World Tennis Challenge.

Η Γουίλιαμς έχει πατήσει τα 32 χρόνια και παρά τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, δείχνει ανίκητη στο tour.

"Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να είσαι στα τριάντα και να έχεις όλους αυτούς τους μικροτραυματισμούς που γίνονται ολοένα και χειρότεροι. Όμως, η Σερίνα είναι ακόμη διψασμένη για νίκες και όταν συνηθίσεις σε αυτό, δεν μπορείς να ξεφύγεις..." πρόσθεσε η Ναβρατίλοβα.

Η Μάργκαρετ Κορτ Σμιθ έχει το ρεκόρ με 24 Grand Slams ενώ η Στέφι Γκραφ έχει 22 Majors τίτλους στην Open Era.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Γουίλιαμς ξεκίνησε ιδανικά τη νέα σεζόν αφού κέρδισε τις δύο βασικές αντιπάλους της, τη Μαρία Σαράποβα και τη Βικτόρια Αζαρένκα για να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο Brisbane International.

Η Γουίλιαμς θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 6ο της τίτλο στο Australian Open, μετά τις χρονιές 2003, 2005, 2007, 2009 και 2010.

Πέρυσι, παρόλο που θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, γνώρισε ανέλπιστη ήττα στα προημιτελικά απ'την "αντικαταστάτριά της", Σλόαν Στίφενς.

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου