Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τρία από τα τέσσερα smartphone που πωλούνται είναι Android


Σχεδόν τα τρία από τα τέσσερα smartphone που πουλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2013 ήταν Android, σύμφωνα με τους αναλυτές της Gartner. Το λειτουργικό της Google έπιασε το 74% της αγοράς κατά τη διάρκεια του τρίμηνου, ενώ η Apple με το iOS το 18.2%.
Τρίτη έρχεται η BlackBerry με 3% ξεπερνώντας τα Windows Phone που βρίσκονται στο 2.9%. To Bada λειτουργικό σύστημα της Samsung ήρθε πέμπτο με 0.7% ενώ η (πλέον πεθαμένη)<…>
πλατφόρμα Symbia ήρθε έκτη με μόλις 0.3%.
Το Android τα πήγε αρκετά καλά το τρίμηνο, δεδομένου ότι ακόμα το Galaxy S4 δεν είχε κυκλοφορήσει, όσο για την Apple ο λόγος του χαμηλού ποσοστού ευθύνεται και στο ότι δεν έβγαλε κάποια καινούργια συσκευή άλλα και στο ότι οι πωλήσεις του iPhone 5 ήταν μειωμένες.
Η Apple μόλις απέκτησε ακόμη έναν (και σοβαρό) λόγο για να κυκλοφορήσει το πολύ φημολογούμενο φθηνό iPhone.
H έρευνα της Gartner έδειξε γενικότερα ότι η δημοτικότητα των smartphone ανέβηκε κατακόρυφα, ενώ από τα 426 εκατομμύρια κινητά που πουλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2013, τα 210 εκατομμύρια ήταν smartphone. Συγκριτικά, πέρυσι ο αριθμός αυτός ανέρχονταν στα 147 εκατομμύρια.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Tο γνωστό εναλλακτικό app store Cydia για Andriod ( Video )





Τo Cydia, το γνωστό εναλλακτικό app store για τις συσκευές με το λογισμικό του iOS κάνει την εμφάνισή του από σήμερα και στο Android.

Το εναλλακτικό appstore απευθύνεται κυρίως σε κατόχους κινητών που έχουν κάνει jailbreak ή έχουν κάνει unlock στη συσκευή τους και χρειάζονται εφαρμογές...Το Cydia μέχρι τώρα λειτουργούσε μόνο για “σπασμένα” iPhone.

Το Cydia για Android θα υποστηρίζει τις εκδόσεις του Android 2.3 και νεότερες, αλλά και εκδόσεις των CyanogenMod και Kindle Fireen,ενώ υπάρχει υποστήριξη για όλους τους ARM και Intel επεξεργαστές, όπως επίσης και για το Google Glass.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο Google Play και από εκεί θα μπορέσετε στη συνέχεια να εγκαταστήσετε όλες τις εφαρμογές που χρειάζεστε μέσω του Cydia...

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και μάθετε περισσότερα για το εναλλακτικό appstore...



Source: whos.gr

ο Chrome έχει παραπάνω από 750 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες


Ένα ενδιαφέρον στοιχείο έδωσε η Google για τον δημοφιλή της browser, τον Chrome. Σήμερα στο Google I/O η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Chrome έχει παραπάνω από 750 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.
Στο γράφημα της Google, βλέπουμε εκθετική αύξηση των χρηστών του Chrome με την πάροδο του χρόνου. Σίγουρα, μεγάλο ρόλο στην αύξηση αυτή έχει παίξει και ο τεράστιος αριθμός των Android χρηστών, όπου είναι πάνω από 900 εκατομμύρια.
Εσείς ποιον browser χρησιμοποιείτε;

Source: secnews.gr

29 πιθανές περιπτώσεις ξεπλύματος

Περίπου 29 πιθανές ύποπτες συναλλαγές τους τελευταίους 12 μήνες, εντοπίζει η Deloitte Ιταλίας στον έλεγχο που διενήργησε από κοινού με τη Moneyval για το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Από αυτές τα συναλλαγές αναφέρει η Deloitte, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, καμία δεν αναφέρθηκε από τις τράπεζες.

Τα ΗΕ υπέβαλαν στον Έρογλου έγγραφο για επίλυση του Κυπριακού


Ο ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιτζιάν αποκάλυψε σήμερα ότι αξιωματούχοι των ΗΕ υπέβαλαν στον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου έγγραφο 70 σελίδων που αφορά την επίλυση του Κυπριακού. Η δήλωση του κ. Ιτζιάν έγινε ύστερα από συνάντηση το πρωί στα γραφεία του ΑΚΕΛ με τον ΓΓ του κόμματος Αντρο Κυπριανού.

Η πρόταση της ΕΔΕΚ για διαχείριση και ομαλή έξοδο από το Μνημόνιο


Με στόχο την ομαλή διαχείριση των όρων του Μνημονίου, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των κραδασμών απο τις συνέπειες της εφαρμογής του και εν τέλει τον ταχύτερο απεγκλωβισμό της Κύπρου από τα μνημονιακά δεσμά, η ΕΔΕΚ, κατέθεσε την δική της πρόταση, υπόμνημα της οποία παρέδωσε χθες και στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Νέα συνταγή για 20% μείωση στα ενοίκια


Μετά την διαπίστωση ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ, για μείωση των ενοικίων, είναι αντισυνταγματική, τα κόμματα επιχειρούν να βρουν εναλλακτικές που θα καθιστούν εφικτή την δια νόμου μείωση των ενοικίων. 






Αλχημείες επιχειρούν τα κόμματα στην πρόταση του ΑΚΕΛ, η οποία δεν μπορεί, ως έχει να υλοποιηθεί, καθώς προσκρούσει σε πρόνοιες του συντάγματος.

Η πρόταση εμβολιάστηκε με νέες πρόνοιες, οι οποίες περιλαμβάνουν μείωση των ενοικίων στο 20% αντί 25%, ενώ αφαιρέθηκε τα υποστατικά για οικιστικούς σκοπούς.

Διαλύονται τα μαύρα σύννεφα στην σχέση Αναστασιάδη – Δημητριάδη


- Πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων Κυβέρνησης και Κεντρικού Τραπεζίτη.
-Βίκτωρας Παπαδόπουλος:«Κανένα πρόβλημα μεταξύ Αναστασιάδη – Δημητριάδη»
-Πλήρης επιβεβαίωση έχει το Newsit

Η Angelina Jolie θα υποβληθεί και σε αφαίρεση ωοθηκών


Angelina Jolie: Μετά τη διπλή μαστεκτομή θα υποβληθεί και σε αφαίρεση ωοθηκών!

Γιατί η Α. Τζολί έκανε μαστεκτομή και στα 2 της στήθη- Τι λένε οι ειδικοί


Η είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Times, έσκασε σαν βόμβα.

Ανόρθωση - Κετσπάγια


Στην Ανόρθωση λησμονούν την εποχή που ο Τιμούρ Κετσπάγια βρισκόταν στην ομάδα. Πότε δεν έπαψαν να αναζητούν την επιστροφή του Γεωργιανού τεχνικού.

Ιατρική Σχολή στοπ; Κατηγορεί βουλευτές για λαϊκισμό ο Πρύτανης – Α. Θεμιστοκλέους: «Να αφήσει τα παραμύθια της Χαλιμάς»

-Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, για αναστολή της δημιουργίας Ιατρικής Σχολής
-Θα έχουμε διπλάσια έσοδα από έξοδα, μόλις ολοκληρωθεί το έργο, ισχυρίζεται ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου
-Α. Θεμιστοκλέους: «Αντί να κοιτάξουμε πώς να σώσουμε τον τόπο, τάζουμε στο λαό λαγούς και πετραχήλια»

Λαγκάρντ:"Δεν υπάρχει περιθώριο ολισθήσεων για την Κύπρο"


Το τριετές πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) και του ΔΝΤ θα βοηθήσει την Κύπρο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της αποκατάστασης της αξιοπιστίας του τραπεζικού τομέα και της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του χρέους σε ανεκτά επίπεδα, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την επικύρωση από το Ταμείου του τριετούς προγράμματος για την Κύπρο, στο οποίο θα συμμετάσχει με ποσό ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η "μαύρη λίστα" του Reuters - Οι ρωσικές εταιρείες που φυγάδευσαν δις πριν το κούρεμα!

Στο διάστημα των 2 κρίσιμων εβδομάδων πριν το μοιραίο Eurogroup του Μαρτίου τουλάχιστον 3.6 δις ευρώ μετακινήθηκαν από διάφορους μεγαλοκαταθέτες στην Κύπρο, σύμφωνα με τα έγγραφα που ισχυρίζεται πως διαθέτει στην κατοχή του το Reuters. Συγκεκριμένες μάλιστα εταιρείες, δρούσαν ουσιαστικά ως το "μέσο" ξένων επενδυτών με έδρα περισσότερο την Μόσχα ή το Κίεβο, παρά την Λευκωσία. 

Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την ύπαρξη γοργόνων!

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν γοργόνες και ότι ο αριθμός τους αυξάνεται…