Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Οκταήμερη κράτηση στους δύο για την εισαγωγή μεφεδρόνης

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίων των δύο υπόπτων ηλικίας 34 και 50 ετών από τη Λάρνακα για την υπόθεση εισαγωγής 112 κιλών μεφεδρόνης στην Κύπρο αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Όπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης στο Δικαστήριο στις 23/5/2014 λήφθηκε πληροφορία στην ΥΚΑΝ ότι θα αφιχθεί συγκεκριμένο φορτίο με πτήση από το Ντουμπάι που πιθανό να περιείχε ναρκωτικά/μεφεδρόνη. Το φορτίο έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Μουμπάϊ της Ινδίας μέσω Ντουμπάι και η ΥΚΑΝ ενημερώθηκε για την άφιξη του στις 26/5/2014. Το φορτίο αποτελείτο από 4 πλαστικά βαρέλια εντός των οποίων υπήρχε άγνωστη ουσία μικτού βάρους περί τα 112 κιλά.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν φαίνεται ότι τα 4 πλαστικά βαρέλια περιέχουν τη ναρκωτική συνθετική ουσία καθινόνη η οποία είναι ελεγχόμενο φάρμακο τάξεως Α. Τα βαρέλια και το περιεχόμενο τους τέθηκαν υπό επιτήρηση στις αποθήκες του τελωνείου και από εξετάσεις που έγιναν μέσω του τελωνείου Λάρνακας διαπιστώθηκε ότι το φορτίο αφίχθηκε για εταιρεία με έδρα την Ποταμιά.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε ότι παραλήπτης του συγκεκριμένου φορτίου στην Κύπρο ήταν ο 50χρονος ο οποίος στα τέλη του 2013 είχε προβεί σε ακόμα μια περίπτωση εισαγωγής προϊόντων από την Ινδία.

Την Δευτέρα 26/5/2014 παρουσιάστηκε στην αποθήκη του Τελωνείου Λάρνακας για εκτελώνιση του συγκεκριμένου φορτίου υπάλληλος συγκεκριμένης εκτελωνιστικής εταιρείας με έδρα τη Λάρνακα. Ταυτόχρονα με την υποβολή των εντύπων εκτελώνισης του φορτίου, υποβλήθηκαν μέσω της εταιρείας έντυπα εξαγωγής του φορτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο 34χρονος κλήθηκε για ανάκριση στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας όπου ανακρινόμενος προφορικά έδωσε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν. Χθες 27/5/2014, ο 34χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης για όλα τα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον του. Το σπίτι του υπόπτου ερευνήθηκε δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας χωρίς ωστόσο να ανευρεθεί οτιδήποτε επιλήψιμο.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα που αφορούσαν το φορτίο των ναρκωτικών και είχαν παραδοθεί στον 34χρονο από την εταιρεία εκτελώνισης καθώς και μια απόδειξη παραλαβής χρημάτων για το ποσό των 1000 ευρώ στο όνομα του ημερομηνίας 26/5/2014.

Σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία που λήφθηκε ο 50χρονος ήταν το πρόσωπο που έδωσε λεφτά στον 34χρονο για την πληρωμή της εταιρείας εκτελώνισης αναφορικά με την εκτελώνιση και επανεξαγωγή του φορτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις 26/5/2014 δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης συνελήφθηκε στο σπίτι του και ο 50χρονος. Με γραπτή του κατάθεση ερευνήθηκε η οικία του χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε επιλήψιμο.

Ο εξεταστής της υπόθεσης την χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» και πρόσθεσε πως «πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών που κατασχέθηκε ποτέ στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Ανέφερε ακόμα ότι από τις εξετάσεις που έγιναν μέχρι στιγμής, από τις πληροφορίες που έχουν ληφθεί και από τα γεγονότα της υπόθεσης προκύπτει ότι «οι δύο ύποπτοι είναι μέλη διεθνούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών από τρίτες χώρες στην Ευρώπης καθώς τα κατασχεθέντα ναρκωτικά προορίζονταν για το Ηνωμένο Βασίλειο όπου θα αποστέλλονταν μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ζητώντας την προσωποκράτηση των δύο υπόπτων για 8 ημέρες ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι αναμένεται να ληφθούν γύρω στις 25 καταθέσεις από διάφορες επαρχίες από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο υπόπτων, θα ζητηθεί η συνδρομή της Interpol για τον αποστολέα των ναρκωτικών και θα γίνουν συγκεκριμένες εξετάσεις σε συγκεκριμένη τρίτη χώρα, αναζητούνται οι τελικοί παραλήπτες των ναρκωτικών και θα ζητηθεί η συνδρομή της Interpol και της Europol και θα γίνουν συγκεκριμένες εξετάσεις σε συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα.

Θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί που έδωσαν οι δύο ύποπτοι, κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν έχουν κατασχεθεί από τους δύο υπόπτους τεκμήρια τα οποία αξιολογούνται και υπάρχει η πιθανότητα να παράσχουν μαρτυρία αναφορικά με τους συνεργάτες τους, θα γίνουν άλλες έρευνες σε συγκεκριμένους χώρους με τους οποίους συνδέονται οι ύποπτοι με στόχο να εντοπιστούν και άλλα τεκμήρια που συνδέονται με την υπόθεση, τα τεκμήρια της υπόθεσης θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις στο Γενικό Χημείο του κράτους για εξετάσεις απομόνωσης γενετικού υλικού και δακτυλοσκοπικές εξετάσεις.

Ο εξεταστής της υπόθεσης είπε ακόμα ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο για αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των δύο υπόπτων για αναζήτηση περαιτέρω μαρτυρίας σχετικά με τον εντοπισμό και άλλων προσώπων καθώς στην κατοχή τους έχει εντοπιστεί αριθμός κινητών τηλεφώνων που πιστεύεται πως οι δύο ύποπτοι χρησιμοποιούσαν για να επικοινωνούν αναφορικά με τη διευθέτηση της εισαγωγής και επανεξαγωγής των ναρκωτικών. Στην κατοχή του 34χρονου έχουν εντοπιστεί δύο κινητά τηλέφωνα και τρεις κάρτες κινητής τηλεφωνίας ενώ στην κατοχή του 50χρονου εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Θα μελετηθεί επίσης το ενδεχόμενο και πιθανό να κριθεί αναγκαίο μέλη της ανακριτικής ομάδας να μεταβούν σε συγκεκριμένες χώρες του εξωτερικού με σκοπό να ληφθούν συγκεκριμένες καταθέσεις και να ανακριθούν συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία πιθανόν να συνδέονται με την υπόθεση.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου Νάταλι Ταλαρίδου ανέφερε ότι κρίνεται αναγκαία η κράτηση των δύο υπόπτων για οκτώ μέρες και ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας.

- Source : http://www.sigmalive.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου