Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ξανάρχονται οι Αιγύπτιοι για μαρίνα - λιμάνι Λάρνακας

Ξανά στην Κύπρο για επαφές σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες η υπό τον Mansour Amer ηγετική ομάδα του Αιγυπτιακού κολοσσού Amer Group, που είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόσο στο Κάιρο όσο και μετέπειτα στη Λευκωσία, ως ενδιαφερόμενος στρατηγικός επενδυτής για τη μαρίνα Λάρνακας.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», έχει ζητήσει από τον Mansour Amer και την κοινοπραξία που θα αναπτύξει τη μαρίνα και το λιμάνι Λάρνακας, κατ' αρχήν συμφωνία πριν το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα επανεξετάσει την ανάθεση του έργου αν δεν βρεθεί στρατηγικός επενδυτής ή χρηματοδότης για τη σημαντική ανάπτυξη.

Η Amer Group, κατασκεύασε και λειτουργεί μεγάλες μαρίνες, σειρά ξενοδοχείων, αναπτύξεων γκολφ και εστιατορίων στη Μέση Ανατολή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι του Amer Group, που έχουν παραμείνει στην Κύπρο για μελέτες και επαφές μετά την τελευταία συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Mansour Amer, δεν δείχνουν ευτυχείς από τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση έδωσε την ίδια ώρα εκτάσεις και στη Βόρεια και στη Νότια πλευρά του λιμανιού για αναπτύξεις επιχειρήσεων που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση της Βιομηχανίας υδρογονανθράκων. Πρόκειται για γεγονός που ανατρέπει ουσιαστικά τη στρατηγική ανάπτυξης μεγάλης μαρίνας υψηλών προδιαγραφών για τουρισμό υψηλών εισοδημάτων και επιβατηγή ανάπτυξη του λιμένα. Να σημειωθεί ότι οι χώροι έχουν ενοικιαστεί σε δύο εταιρείες που έχουν στόχο τη δημιουργία βάσεων που θα φιλοξενήσουν η μία τις δραστηριότητες της ΕΝΙ και η άλλη τις δραστηριότητες της Noble, όπως και τη δημιουργία εντός του λιμένα εργοστασίου ειδικής λάσπης που χρησιμοποιείται στις γεωτρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι στην άλλη πλευρά βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, για τις οποίες η κυβέρνηση προγραμματίζει μετακίνηση.

Να σημειωθεί ότι όπως δήλωσε χθες στη Λάρνακα ο Υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος, αναφορικά με το θέμα της ανάπτυξης και διαχείρισης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, θα πρέπει να λήξει η προθεσμία της 31ης Μαρτίου 2014, που δόθηκε στον επιτυχόντα προσφοροδότη για εξεύρεση χρηματοδότησης και ανάλογα θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες. Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση του Δημάρχου Λάρνακας, ωστόσο δεν αποκλείεται μέχρι τότε να υπάρξουν τετελεσμένα προς αυτή την κατεύθυνση.


- Source : http://www.philenews.com




https://www.facebook.com/OlaTaNea


-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <--

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου